Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vladimír Országh: "Nové posily hru Slovana určite oživia"

KHL
Nový asistent trénera Čadu si z predchádzajúceho pôsobiska zobral so sebou aj kreatívneho amerického centra. Verí, že sa v Slovane uchytí.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vladimír Országh, bývalý slovenský reprezentant, vo vlaňajšej sezóne tréner hokejistov Banskej Bystrice a jeden z asistentov Vladimíra Vůjtka pri slovenskej reprezentácii, prijal ponuku Slovana Bratislava a stal sa asistentom trénera Rostislava Čadu. Po skončení svetového šampionátu sa tak môže naplno venovať svojej novej úlohe.

"Mojou úlohou bude najmä tlmočiť požiadavky hlavného trénera Čadu hráčom zo zámoria, či aj zvyšným legionárom, keďže viem po anglicky a práve tento druh komunikácie budem mať na starosti ja. Aj s mojou pomocou sa teda budú snažiť čo najlepšie zapadnúť do mužstva. S hráčmi sa stretnem až jedenásteho júla, kedy nám začína letná príprava. Dovtedy by mali chalani trénovať individuálne," povedal pre náš web nový muž na lavičke Slovana.

Országh so sebou prináša do kabíny aj čerstvý vietor v podobe amerického centra Patricka Whitea, ktorý bude zatiaľ v Slovane na skúške. Jeho bývalý tréner v Banskej Bystrici však verí, že sa jeho schopnosti budú manažmentu Slovana i samotnému trénerovi Čadovi páčiť.

"White je kreatívny center, ktorý môže hrať aj na krídle. V slovenskej extralige bol druhým najlepším centrom hneď po Jožkovi Stmüpelovi, no jeho výhodou je práve to, že sa vie adaptovať aj na krídlo. KHL je niečo iné, ako extraliga, ale ja verím, že prekvapí. Ja osobne s ním mám veľmi dobré skúsenosti. Je iba na ňom, či si vybojuje miesto v základnej zostave,"povedal Országh a dodal: "Ja si myslím, že na to má, aby sa presadil. Preto sme mu dali priestor na skúške, ale opakujem, bude to iba na ňom."

Slovanisti okrem Slovincov Jegliča a Tičara podpísali aj ďalšieho amerického útočníka, ktorým je Matt Murley. Všetci títo hráči spolu s gólmanom Backlundom prinesú do hry belasých nové prvky. Želajú si to najmä diváci.

"Taktiku bude samozrejme určovať tréner Čada, no všetci hráči, nielen tí americkí, prinesú do hry pochopiteľne niečo nové. Zdravý mix hráčov je v tíme dobrá vec, nám sa to osvedčilo v Banskej Bystrici. Hra sa určite oživí a zostáva iba na samotných hráčoch, ako využijú svoj potenciál,"myslí si Országh.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články