Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Poprade KHL za jedno euro

KHL
Mesto Poprad ponúka ukrajinskému účastníkovi KHL Donbassu Doneck na prenájom miestny hokejový štadión.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Poslancov i médiá o tom na utorňajšom mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva informoval primátor Anton Danko.

"Myslím si, že je našou povinnosťou pre situáciu na Ukrajine podať pomocnú ruku, keďže sme hokejovým mestom, podobne ako Doneck. Vieme, že rokovania už prebehli s Bratislavou a Minskom, šéf Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dmitrij Kurbatov už vie o našej ponuke," uviedol Danko. Primátor predpokladá, že sa do týždňa ozvú. V Poprade by tak ukrajinský hokejový klub mohol odohrať celú sezónu. Mesto Poprad by sa však nezapojilo do žiadneho financovania klubu, išlo by len o prenájom štadióna.

Hokejový štadión Donbassu podpálili neznámi páchatelia minulý pondelok. Požiar v doneckej aréne Družba vypukol o 4.49 miestneho času a zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov. Plamene zasiahli aj vnútorné osvetlenie haly, opraviť by ho mali do augusta, no je ohrozené pôsobenie Donecka v novej sezóne KHL.

"Obraciam sa na Vás s ponukou, ako preklenúť neľahkú situáciu, ktorá vznikla na Ukrajine. V snahe pomôcť udržať a zachovať tím Donbass Doneck v jednej z najlepších súťaží sveta Vám ponúkam možnosť v sezóne 2014/15 vytvoriť tomuto klubu domáce prostredie v našom meste. Sme pripravení poskytnúť klubu Donbass Doneck Zimný štadión mesta Poprad do prenájmu na celú sezónu za symbolické jedno euro plus cenu za energie," uvádza sa v maile, ktorú primátor Popradu Anton Danko adresoval novému riaditeľovi KHL Kurbatovovi.

Primátor predpokladá, že hokejový stánok by sa mohol prenajať za symbolickú cenu jedno euro bez energií. "Určite by to prospelo cestovnému ruchu, letisku. Myslím, že všetci by to uvítali, najmä diváci, že by sa to hralo v Poprade," uzavrel Danko. V Poprade sa už hrala KHL v sezóne 2011/2012, kedy tu mal svoj domovský stánok Lev Poprad. Tento projekt však po jednom roku skrachoval a klub sa presťahoval do Prahy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články