Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan opäť posilňuje!

KHL
Do Slovana Bratislava prichádza ďalší útočník so skúsenosťami z NHL Američan Matt Murley. Informovala o tom oficiálna stránka klubu hcslovan.sk.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Murley pôsobil v minulej sezóne v konkurenčnom tíme Kontinentálnej ligy Medveščáku Záhreb. Vedenie Slovana sa s už bývalou oporou chorvátskeho tímu dohodlo na dvojročnom kontrakte. Matt Murley je tak po už skôr podpísaných Ladislavovi Nagyovi, Žiga Jegličovi a Rokovi Tičarovi ďalším útočným úlovkom klubu pred štartom nového ročníka KHL. Platnosť Murleyho zmluvy v Slovane podlieha ešte registrácii na centrálnej hráčskej matrike v Moskve.

„Teší nás, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod hráča tohto formátu do nášho mužstva. Murley je skúsený zámorský útočník, hrajúci zväčša na pozícii centra, ktorý svoje kvality naplno predviedol v minulej sezóne v drese Medveščaku Záhreb, kde patril medzi lídrov mužstva. Nemalo by tomu byť inak ani v Slovane, rátame s ním do prvej útočnej formácie,“ povedal na margo Murleyho Maroš Krajči.

Tridsaťštyriročný rodák z mesta Troy v štáte New York sa do nižšej súťaže AHL dostal po tom, čo ho v roku 1999 draftoval Pittsburgh Penguins. Prvýkrát si tučniaci vybrali Murleya do prvého tímu po sezóne 2002/2003. V profilige nastúpil za Pittsburgh a Phoenix Coyotes celkom v 62 zápasoch. Prvou zastávkou Američana mimo Severnej Ameriky bol ďaleký východ Ruska. V premiérovej sezóne KHL nastúpil v mužstve Amuru Chabarovsk na 33 zápasov. Ďalšie kroky cenného útočníka smerovali do švajčiarskej najvyššej súťaže – Lugana a Rapperswillu. Neskôr si zahral v elitnej švédskej súťaži a patril medzi opory Linköpings HC a Timra IK. V nedávno skončenej sezóne sa stal Matt Murley jedným z kľučových hráčov nováčika KHL Medveščaku Záhreb.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: 

Diskusia

Podobné články