Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Koho chce Slovensko vo finále NHL?

Redaktori Hokejového sveta robili malý prieskum, v ktorom zisťovali, či si Slováci prajú vidieť vo finále NHL radšej Hossu s Handzušom alebo Mariána Gáboríka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sezóna NHL sa pomaly ale isto blíži ku svojmu koncu. Slovenskú hokejovú verejnosť momentálne zrejme najviac zaujíma najmä fakt, ktorý z pomedzi troch Slovákov si tento rok zahrá finále najlepšej ligy sveta. Rozhodnutie, či postúpi Chicago alebo Los Angeles, bude jasné po siedmom finále západnej konferencie, ktoré je na pláne z nedele na pondelok. Hokejový svet sa tak rozhodol spraviť malý prieskum, ktorý pozostával zo vzorky 250 respondentov.

Ako prvá v poradí nás zaujímala odpoveď na otázku, ktorému klubu by ľudia fandili, ak by v nich nehrali žiadni Slováci. Väčšina fanúšikov sa priklonila skôr na stranu Chicaga Blackhawks, keď 143 ľudí by finále prialo práve tímu s indiánom na hrudi. Ďalších 87 by bez slovenského zastúpenia podporovalo Kings a presne 20 opýtaných sa vyjadrilo, že by im bolo v tomto prípade jedno, kto by postúpil.

V ďalšej otázke nás zaujímalo, ktorému z troch Slovákov by ľudia Stanley Cup priali najviac. Na prvom mieste sa tak umiestnil Marián Gáborík. Tomu táto slávna trofej stále chýba a 184 fanúškov by si tak prialo vidieť dvíhať spomínanú čašu práve jeho. Na druhom mieste skončil Michal Handzuš s 49 hlasmi a posledným bol Marián Hossa, za ktorého hlasovalo iba 17 Slovákov. Tento fakt je však jednoznačne ovplyvnený faktom, že syn Františka Hossu má v americko-kanadskej súťaži už dve prvenstvá.

Konečný výsledok nám vyznel, že až 184 fanúšikov si praje vidieť vo finále Mariána Gáboríka s tímom Los Angeles Kings. Za jeho najväčšie plus rátame najmä dôvody, že útočník je momentálne najlepším strelcom celého play off, navyše jeho dvaja slovenskí protivníci si už úžasní pocit z výhry užili. Na opačnej strane je presne 66 ľudí, ktorí by pred “kráľmi” uprednostnili práve súpera z Chicaga.

Konečný výsledok prieskumu, koho by Slováci chceli vidieť vo finále tohtoročnej NHL:

Los Angeles Kings 73,6%

Chicago Blackhawks 26,7%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články