Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Návrat hokejovej legendy pod Zobor ?

Jeden z najlepších hráčov slovenského hokeja Žigmund Pálffy, by sa podľa najnovších informácii, mohol v nasledujúcej sezóne vrátiť do súťažného kolotoča na Slovensku.
Zdroj:
Zdieľajte:

Žigmund Pálffy oficiálne ukončil kariéru 31. júla 2013. Dôvodom boli dlhodobo pretrvávajúce zdravotné problémy ale po ročnej prestávke, rodák zo Skalice, ďalšie pokračovanie svojej bohatej kariéry definitívne nevylúčil. Tentokrát, sa o služby 42-ročného hokejistu zaujímajú v tíme aktuálneho vicemajstra Slovenska, v Nitre. Jedným z možných dôvodov jeho návratu môže byť aj fakt, že by si rád zopakoval spoluprácu s jeho dobrým kamarátom Jozefom Stümpelom.

"Žigo mi povedal, že nikde inde ísť hrať nechce. Zopakoval, že by si s Jožkom Stümpelom zahral rád. Pýtal sa ma, aké budeme mať mužstvo, či sa veľmi neoslabíme, aké posily prídu a napríklad aj to, že či máme v mužstve obrancu-praváka s dobrou strelou," uviedol pre denník Šport, prezident HK Nitra Ján Plandora.

Žigmund Pálffy ma za sebou bohatú kariéru. V najprestížnejšej kanadsko-americkej NHL pôsobil v drese NY Islanders, Los Angeles Kings a jednu sezóne aj tíme Pittsburg Penguins. Celkovo odohral 684 zápasov s bilanciou 329 gólov a 384 asistencií. Okrem NHL bol taktiež neodmysliteľnou súčasťou slovenskej hokejovej reprezentácie. Odohral dokopy 78 zápasov a na svojom konte ma okrem bronzovej medaily aj titul majstra sveta z Göteborgu 2002.

"Budeme sa mu snažiť vytvoriť také podmienky, aby bol u nás spokojný. K financiám sme sa ešte nedostali. Najbližšie sa stretneme v jeho rodnej Skalici a dohodneme sa, čo a ako ďalej," dodal Plandora.

O ďalšej hokejovej budúcnosti Žigmunda Pálffyho sa síce rozhodne až v najbližších dňoch ale už teraz je jasné, že hokejoví fanúšikovia na Slovensku by návrat hokejovej legendy určite privítali.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články