Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dostane Vůjtek novú zmluvu?

Súčasný kontrakt mu vyprší v posledný májový deň.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček bude rokovať o novej zmluve s doterajším trénerom slovenskej reprezentácie Vladimírom Vůjtekom. V stredu o tom rozhodol Výkonný výbor SZĽH, ktorý dal prezidentovi mandát vyjednávať o kontrakte. TASR informoval mediálny manažér zväzu Tomáš Štulajter.

Šesťdesiatsedemročný český kormidelník zasadol na lavičku národného tímu v auguste 2011 a viedol ho na troch majstrovstvách sveta i tohtoročných zimných olympijských hrách v Soči. Súčasný kontrakt mu vyprší v posledný májový deň. "Od členov Výkonného výboru SZĽH som dostal mandát na to, aby som s Vladimírom Vůjtekom začal rokovania o predĺžení spolupráce aj na ďalšiu sezónu," povedal pre SZĽH Nemeček.

Vůjtek priviedol Slovensko na svojich prvých majstrovstvách sveta v roku 2012 k strieborným medailám. O rok neskôr skončil národný tím po tesnej štvrťfinálovej prehre s Fínskom 3:4 na 8. priečke. Uplynulá sezóna sa skúsenému trénerovi už tak nevydarila. Slováci obsadili na zimných olympijských hrách v Soči až predposledné 11. miesto, keď nezvíťazili ani v jednom zápase, a na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku sa neprebojovali do vyraďovacej fázy a skončili na 9. priečke.

Vůjtek v minulosti trénoval aj Lokomotiv Jaroslavľ, s ktorým získal dvakrát po sebe ruský titul a neskôr ho viedol aj v KHL. V Rusku trénoval aj Dinamo Moskva, či AK Bars Kazaň a v domácej najvyššej súťaži sa trikrát prebojoval do finále, dvakrát s Vítkovicami a raz so Zlínom, no z titulu sa netešil. Hráčsku kariéru strávil vo Vítkoviciach, Dukle Trenčín a TJ Karviná.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články