Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtekovci na obede u premiéra

Slovenskú hokejovú reprezentáciu, ktorá obsadila na MS v Prahe a Ostrave 9. miesto, pozval na stredajší slávnostný obed v priestoroch Úrady vlády SR premiér Robert Fico. Reprezentanti odovzdali predstaviteľom vlády, za ktorú prišli aj jej podpredseda a minister vnútra Robert Kaliňák a splnomocnenec pre mládež a šport Dušan Galis, podpísané reprezentačné dresy a hokejovú hru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Predseda vlády dostal aj dres so svojím menom a číslom 50. Na oplátku odovzdal každému hráčovi sadu slovenských vín a Vladimír Vůjtek dostal darčekový box so šampanským. "Nejaký čas ho nechám na pamiatku a potom príde aj na jeho otvorenie," povedal tréner.

Slávnostné posedenie trvalo necelé dve hodiny a prebiehalo v neformálnej atmosfére. "Obed samozrejme chutil. Je to taká tradícia, pán premiér nás pozýva každý rok, aj keď sa darilo a aj keď sa trochu nedarilo. Myslím si, že popularita a tradícia hokeja na Slovensku si to zaslúži," pokračoval Vůjtek, ktorý sa predstavil na obede u premiéra po MS poslednýkrát. Po uplynulom šampionáte sa mu totiž skončila zmluva so Slovenským zväzom ľadového hokeja a rozhodol sa zavesiť trénerské remeslo na klinec. "Poďakoval mi za tie štyri roky a ja som mu samozrejme poďakoval za to, ako sa starajú o slovenský hokej a za záujem. Som rád, že táto tradícia vznikla a myslím si, že je to pekné gesto," dodal Vůjtek, ktorý dodal, že slovenský hokej bude aj naďalej pozorne sledovať. K stredajšej kandidatúre Richarda Lintnera na prezidenta zväzu sa však vyjadriť nechcel.

Na stretnutí ho z realizačného tímu dopĺňali napríklad aj asistent Peter Oremus, lekár Ján Grauzel, či prezident SZĽH Igor Nemeček. Z kádra, ktorý bojoval v Ostrave, sa na Úrade vlády objavila osmička - kapitán Tomáš Kopecký, Marko Daňo, Michal Sersen, Tomáš Surový, Marek Ďaloga, Marek Viedenský, Patrik Lušňák a Vladimír Dravecký. Viacerí mali už naplánované dovolenky a tak sa na stretnutí nezúčastnili. Na voľno sa teší aj Kopecký: "Už opadol taký ošiaľ z majstrovstiev sveta. Teraz si, už dám týždeň dva voľno a potom začnem trénovať na ďalšiu sezónu," povedal.

Premiér pohostil návštevu naozaj slávnostne. Po prípitku v podobe malinovice nasledovalo menu zložené z kačacích pŕs s pečenou paprikou a šošovicovým šalátom, špargľový krém a jelenie ragú so zemiakovým pyré a baby špenátom. Ako zákusok podávali jahodovú kocku a po nej prišla na rad káva.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články