Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Donecku hrozí koniec v KHL

KHL
Boje v Donecku zasiahli do hokeja, Donbassu hrozí vylúčenie zo súťaže
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Nestabilná politická situácia v ukrajinskom Donecku, vplyvom ktorej prišlo v utorok k požiaru v tamojšej aréne Družba, môže viesť až k vylúčeniu Donbassu z Kontinentálnej hokejovej ligy. Uviedol to výkonný riaditeľ súťaže Dmitrij Kurbatov.

"Situácia v Donecku sa vyvíja negatívne a požiar haly ju ešte zhoršil. Stále všetko monitorujeme, jasno by malo byť v najbližšom čase. Stále je nádej, že sa v Donecku všetko vráti do normálnych koľají, ale zatiaľ to vyzerá tak, že hrať tam v septembri hokej možné nebude," povedal Kurbatov podľa internetového portálu sports.ru.

Požiar v doneckej aréne Družba vypukol o 4:49 miestneho času a zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov. Plamene zasiahli aj vnútorné osvetlenie haly. Podľa portálu dialog.ua požiar zapálili ozbrojenci, ktorí sa vlámali do budovy, zviazali strážnikov a ukradli kancelársku techniku, plazmové obrazovky, trezor z fanshopu i služobné autá. Zároveň zničili server, na ktorom sú uložené informácie z kamerového systému. Podľa ukrajinských médií neprišiel v dôsledku požiaru nikto o život ani nebol nikto zranený. Incident však zhoršil už aj tak napätú situáciu v Donecku, ktoré je v súčasnosti dejiskom prudkých bojov.

"Donbass je plnohodnotný člen KHL, z klubu nám poslali finančné garancie pre budúcu sezónu a boli veľmi aktívni pri podpisovaní nových hráčskych zmlúv. Teraz ale všetci v klube pochopili, že vzhľadom na nestabilnú politickú situáciu je plánovať zápasy v Donecku veľmi riskantné. Do konca týždňa by mohlo byť jasné, či sa bude KHL v meste hrať," dodal Kurbatov.

Aréna Družba je symbolom niekoľkých športových úspechov v dejinách samostatnej Ukrajiny. Zrodilo sa v nej i 11 svetových rekordov, ktoré tu vytvoril legendárny žrdkár Sergej Bubka.

V Donbasse Doneck pôsobili v uplynulej sezóne aj dvaja slovenskí hokejisti - brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský. Obaja majú s klubom uzatvorené kontrakty aj na najbližšie dva ročníky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články