Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Českí hokejisti cítia krivdu

Českí hokejisti mali po semifinálovej prehre na MS s Kanadou ťažké srdce na hlavného rozhodcu Vjačeslava Bulanova. Ten v 39. minúte za stavu 0:2 neuznal gólovú strelu obrancu Michala Jordána pre údajné postavenie Petra Koukala v bránkovisku a nedovolil tak domácemu tímu vrátiť sa do zápasu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Videozáznam odhalil, že Koukal sa síce kúskom korčule na chvíľu ocitol v modrom polkruhu pred Mikeom Smithom, ale žiadnym spôsobom neobmedzil kanadského brankára. Podľa českých hráčov mal gól platiť. "Mňa puk ani netrafil, gólmanovi prepadol. Iba som tam cukol hokejkou, tak si možno rozhodca myslel, že som ho atakoval,"opísal pre ČT situáciu Koukal. "Vôbec neviem, kde je problém. Je to pre mňa nepochopiteľné," dodal sklamane český útočník, ktorý po verdikte ruského arbitra nahnevane praštil hokejkou o plexisklo.

Pravidlá hovoria, že pokiaľ útočiaci hráč stojí v bránkovisku v okamihu, keď puk prechádza bránkovou čiarou a žiadnym spôsobom neovplyvní schopnosť brankára zakročiť, gól by mal byť uznaný. Podľa asistenta trénera Jaroslava Špačka arbitri výrazne ovplyvnili stretnutie. "Rozhodcovia nás poškodili. Vlastne nás ani poriadne nepustili do zápasu, keď na začiatku neodpískali faul na Vondrku, naopak vylučovali na druhej strane," citoval portál iDnes.cz Špačka, podľa ktorého však bola Kanada lepšia a víťazstvo si zaslúžila.

Diskutabilné rozhodnutia o postavení hráča v bránkovisku pred gólom sprevádzali aj minuloročný svetový šampionát v Bielorusku. "Rozhodcovia - to je tu samostatná kapitola. Sú ešte lepší než boli vlani v Minsku," povedal sarkasticky Jaromír Jágr. "Neviem, čo sa píska na majstrovstvách sveta, ale z NHL som zvyknutý, že by taký gól samozrejme platil. Ak by ho uznali, zmenil by sa obraz hry. Nikto nevie, ako by to dopadlo. Bolo by ďaleko príjemnejšie hrať za stavu 1:2 ako 0:2," tvrdí "nestarnúci" veterán.

Český národ sa tak nedočká na domácej pôde vytúženého zlata. Zverenci trénera Vladimíra Růžičku síce dokázali zabrzdiť obávaný kanadský ofenzívny stroj, ale zhoreli v koncovke a brankára Smitha neprekonali ani raz. "Rozhodlo prvých trinásť minút, keď Kanada nemala skoro žiadnu šancu a my sme jej nevedeli streliť gól. Po štvrťhodine nám trochu odišli nohy. V druhej tretine bolo vidieť, že Kanada sa počas turnaja veľa nenadrela a mala viac sily. V tretej časti sme do nich búšili, už si to však kontrolovali," hodnotil duel Jágr.

Čechov tak čaká iba zápas o bronz, v ktorom sa stretnú s menej úspešným z dvojice Rusko - USA. "Motivácia nám nebude chýbať, každá medaila je krásna," vyslovil sa útočník Jakub Klepiš. Cenným kovom sa chcú českí hráči odvďačiť fanúšikom, ktorí počas celého šampionátu vytvorili domácemu tímu v pražskej O2 Aréne fantastickú hokejovú kulisu. "Diváci by si medailu zaslúžili," dodal kapitán ČR Jakub Voráček.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články