Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O olympiádu zabojuje rekordný počet krajín

Na zimných olympijských hrách v kórejskom Pchjongčchangu 2018 sa predstaví 12 reprezentačných tímov.
Zdroj: IOC
Zdieľajte:

Domáca Južná Kórea má garantovanú účasť. Po prebiehajúcich MS si na základe aktualizovaného rebríčka IIHF účasť zabezpečí aj top osmička tímov v ňom. Po štvrťfinále je už jasné, že nimi budú Rusko, Švédsko, Kanada, Fínsko, USA, Česko, Švajčiarsko a SLOVENSKO. (Finálne poradie a definitívne zloženie skupín pre MS 2016 a ZOH 2018 budú známe po posledných štyroch zápasov na majstrovstvách.)

Až 37 krajín sa prihlásilo o účasť na mužskom hokejovom turnaji na ZOH 2018. Tri štvrtiny z tucta účastníkov sú už známe, ostatných troch určí kvalifikácia. Tá bude pozostávať z celkovo deviatich turnajov a štyroch etáp.

Tri najlepšie tímy, ktoré sa nedostali do top 8 získali právo usporiadať jeden z troch záverečných olympijských kvalifikačných turnajov, ktoré sa budú konať od 1. do 4. septembra 2016. Bielorusko privíta Slovinsko, Dánsko a jeden postupujúci tím z predkvalifikácie. Lotyšsko bude organizovať skupinu s Nemeckom, Rakúskom a ďalším z tímov z predkvalifikácie. Nórsko bude zase hostiteľskou krajinou v turnaji s Francúzskom, Kazachstanom a ďalším z postupujúcich tímov z predchádzajúcej etapy kvalifikácie.

Zimné olympijské hry - mužský hokejový turnaj
(9. - 25. februára 2018)

Skupina A:
1. tím v rebríčku IIHF, 6. tím v rebríčku IIHF, Švajčiarsko, Južná Kórea
Skupina B:
2. tím v rebríčku IIHF, 5. tím v rebríčku IIHF, SLOVENSKO, kvalifikant 3
Skupina C:
3. tím v rebríčku IIHF, 4. tím v rebríčku IIHF, kvalifikant 1, kvalifikant 2

Zloženie účastníkov ženského hokejového turnaja na ZOH bude známe po budúcoročnom šampionáte na základe postavenia krajín v ženskom svetovom rebríčku a potom následnej kvalifikácie ostatných tímov. Tá sa bude hrať v sezóne 2016/2017.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iihf.com

Diskusia

Podobné články