Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sýkora končí na poste generálneho manažéra reprezentácie

Okrem trénera Vladimíra Vůjteka končí vo funkcii aj generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Oznámil to po utorkovom záverečnom zápase Slovákov na MS v Ostrave proti USA (4:5 pp). "Končím ako generálny manažér reprezentácie. Dnes to bol môj posledný pracovný deň," uviedol pre TA3 Sýkora, ktorý zároveň končí aj v pozícii generálneho sekretára Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

"Pre nás viacerých to bol posledný zápas, pre mňa tiež, možno pre asistentov Petra Oremusa či Vladimíra Országha. Príde nová generácia, noví ľudia treba im dať priestor," povedal.

"Len ten, čo je pri tíme, vie, aké je to náročné. Zvonka sa to ľahko kritizuje. My, čo sme boli pri tom remesle, vieme, o čom rozprávame. Príde sem nová generácia, noví ľudia - uvidíme, budem im držať palce chlapcom, aby sa lepšie darilo. Keď sme sem prišli s Láďom Vůjtekom, boli pred nami posledné výsledky na majstrovstvách sveta 13. miesto, 10., 12. a 10. miesto. Za našej éry to bolo druhé, ôsme, deviate a deviate miesto, čiže sme nikdy neboli dvojciferní. Myslím si, že aj dnes sa ukázalo, že je tu pár mladých chlapcov, s ktorými treba do budúcna robiť. Je to generácia hráčov, čo boli v dvadsiatke, ktorí boli úspešní a s nimi treba pracovať. Netreba sa báť o slovenský hokej," dodal Sýkora, ktorému vyprší zmluva so SZĽH na konci júna.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články