Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vondrka rozhodol o víťazstve Česka nad Švajčiarskom

Hokejisti domáceho Česka vyhrali v utorok v úplne záverečnom zápase pražskej A-skupiny MS nad Švajčiarskom 2:1 po nájazdovom rozstrele.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ani jednému mužstvu už nešlo o postupové poradie, ale aj napriek tomu malo toto športové predstavenie relatívne vysokú súťažnú úroveň.

Česi, hoci skončili v skupine tretí, majú ako organizujúca krajina právo zostať aj na štvrťfinále v Prahe. Za nimi tak na štvrtkový stret v play off z Ostravy pricestuje Fínsko ako druhé mužstvo B-skupiny. Štvrtí Švajčiari musia ísť opačným smerom za Američanmi, víťazmi ostravskej vetvy základnej fázy.

A-skupina:

Česko - Švajčiarsko 2:1 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 51. Zaťovič (Jan Kovář, Kolář), + rozhodujúci nájazd Vondrka - 17. Fiala (Brunner, Streit).

Rozhodcovia: KUBUŠ (SR), Olenin (Rus.) - Pihlblad (Fín.), McIntyre (USA), vylúčení: 6:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 17.000 divákov.

ČR: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Novotný, Červenka - Hertl, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Koukal, Zaťovič - Smoleňák.

Švajčiarsko: Berra - Blum, Josi, Geering, Streit, Helbling, Grossmann, Loeffel - Bodenmann, Ambühl, Bieber - Walker, Almond, Suri - Fiala, Trachsler, Schäppi - Hollenstein, Romy, Brunner - Wieser.

Český tím odštartoval v domácej atmosfére podľa očakávania aktívne, ale aj Švajčiari pôsobili agilne. V závere tretiny sa im podarilo dostať do vedenia v početnej výhode o dvoch hráčov a hoci výkon podriadili udržaniu stavu, skúšali aj zvýšiť. Zápas, v ktorom gradovala česká iniciatíva v tretej tretine, mal vyrovnaný priebeh čo sa týka rozloženia síl v rôznych herných činnostiach. Česi vyrovnali a v predĺžení dostali možnosť presilovky štyroch na troch, nevyužili ju, ale v nájazdoch rozhodol Michal Vondrka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články