Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecko sa zachránilo

Nemeckí hokejisti prehrali v pondelok vo svojom poslednom zápase na MS nad Rakúskom 2:3 po nájazdovom rozstrele, ale zachránili sa v elite.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O potrebnom bode rozhodlo vyrovnanie 120 sekúnd pred koncom riadneho času.

V pražskej A-skupine urobilo krok k záchrane vďaka zisku dvoch bodov aj Rakúsko, ale ak v utorok prehrá s Kanadou (12.15), rozhodne o všetkom súboj spoluzachraňujúcich sa Lotyšov a Francúzov (16.15).

A-skupina:

Nemecko - Rakúsko 2:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 45. Wolf (Pietta, Müller), 58. Reimer (Kohl) - 35. T. Raffl (M. Raffl, Heinrich), 55. Rotter (Mühlstein), + rozhodujúci nájazd Komarek.

Vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Nemecko: Endras - Krueger, Müller, Kohl, Baxmann, Krupp, Köppchen, Daschner - Rieder, Pietta, Wolf - Reimer, Hager, Ullmann - Kink, Hospelt, Plachta - Ehlitz, Seidenber, Krämmer - Radeke

Rakúsko: Starkbaum - Pallerstrang, Heinrich, Altmann, Mühlstein, Schumnig, Iberer, Mitterdorfer - Lebler, M. Raffl, Herburger - T. Raffl, Komarek, Latusa - Rotter, Hundertpfunf, Geier - Ganahl, Fischer, Petrik.

Oproti špičkovým duelom Kanady, Švédska, či Česka bol tento zápas pražskej vetvy minimálne v prvých dvoch dejstvách hokejový odvar. Defenzívne štruktúry presiahli rámec toho, čomu "fajnšmeker" hovorí taktický duel. Obom tímom išlo o veľa, Nemci potrebovali v poslednom zápase na MS získať pre záchranu v elite bod, pre Rakúšanov to bola pred záverečným duelom s "obludne" suverénnou Kanadou existenčná záležitosť.

Preto aj boli aktívnejší, z ich 17 striel za dve tretiny jedna svoj cieľ našla. Nemcom sa potom podarilo z ich iba dvanástej strely vyrovnať a hoci sa oveľa usilovnejší súper dostal opäť do vedenia, 120 sekúnd pred treťou sirénou dosiahli svoju základnú métu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články