Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada vyhrala zápas so Švajčiarskom aj A-skupinu

Hokejisti Kanady pokračujú na MS v Česku naďalej bez straty bodu. V nedeľu zdolali v Prahe Švajčiarsko 7:2 a do štvrťfinále pôjdu s určitosťou z prvého miesta v A-skupine.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kanaďania nastúpia na záverečný duel v základnej skupine v utorok o 12.15 h proti Rakúsku. Švajčiari figurujú priebežne na štvrtej postupovej priečke a napriek prehre majú postup do vyraďovačky takmer s istotou vo vrecku, v utorok o 20.15 h ešte budú hrať s domácim Českom.

A-skupina:

Švajčiarsko - Kanada 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

Góly: 7. Trachsler (Schäppi, Streit), 43. Brunner – 1. Seguin (Muzzin, Giroux), 20. MacKinnon (Spezza, Wiercioch), 28. Ekblad (Couturier, Eakin), 39. Eberle (Crosby, Burns), 40. Eakin (Couturier, Ekblad), 53. Couturier (Toffoli, Hamhuis), 58. Giroux (Burns, OReilly).

Rozhodcovia: Mayer (USA), Rönn (Fín.) – Puolakka (Fín.), Lhotský (ČR), vylúčení: 8:6 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 17.003 divákov.

Švajčiarsko: Berra - Geering, Streit, Blum, Josi, Helbling, Grossmann - Brunner, Almond, Fiala - Bieber, Ambühl, Bodenmann - Suri, Romy, Hollenstein - Walker, Schäppi, Trachsler - Wieser

Kanada: Smith - Hamhuis, Burns, Muzzin, Barrie, Wiercioch, Ekblad, Savard - Hall, Crosby, Eberle - OReilly, Giroux, Seguin - MacKinnon, Duchene, Spezza - Ennis, Couturier, Toffoli - Eakin

Iba 53 sekúnd stačilo favoritovi na zmenu skóre, Muzzinovu strelu dorazil do bránky Seguin a zaznamenal svoj piaty gól na šampionáte. Už o necelých šesť minút ale vyrovnal Trachsler, keď si jeho pokus z veľkého uhla zrazil do siete brankár Smith. V závere prvej časti nevyužil samostatný únik Ambühl a Kanaďania trestali 18 sekúnd pred sirénou gólom MacKinnona - 1:2.

Ofenzívne ladený hokej s porciou šancí pokračoval aj v druhej tretine a "javorové listy" odskočili v polovici duelu na rozdiel dvoch gólov po presnom zásahu Ekblada. Eberle a Eakin potom dvoma gólmi v priebehu 59 sekúnd na konci druhej tretiny prekticky rozhodli o triumfe Kanady, ktorá už mala herne jasne navrch a v záverečnej tretine ešte svoj náskok navýšila.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články