Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česko otočilo zápas s Nemeckom a postúpilo

Hokejisti Česka si na domácich MS zabezpečili miestenku vo štvrťfinále. V nedeľu postup z pražskej A-skupiny do vyraďovačky spečatili víťazstvom nad Nemeckom 4:2, hoci v zápase dvakrát prehrávali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Česi priebežne figurujú na tretej priečke tabuľky a základnú časť uzavrú v utorok o 20.15 h súbojom so Švajčiarskom. Nemci už bez reálnej šance na účasť v bojoch o medaily si v pondelok o 16.15 h skrížia hokejky s Rakúskom.

A-skupina:

Nemecko – Česko 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly: 8. Pietta (Müller, Krueger), 24. Wolf (Rieder) – 14. Vondrka, 26. Koukal (Kolář, Simon), 28. Voráček (Jágr, Nakládal), 56. Jágr (Červenka).

Rozhodcovia: Nord, Björk (obaja Švéd.) - Suominen (Fín.), Mc Intyre (USA), vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Nemecko: Pielmeier - Krueger, Müller, Baxmann, Kohl, Daschner, Köppchen, Krupp - Kink, Hospelt, Plachta - Reimer, Hager, Y. Seidenberg - Rieder, Pietta, Wolf - Oppenheimer, Ullmann, Krämmer - Raedeke

ČR: Pavelec – Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík – Voráček, Sobotka, Hertl – Jágr, Jan Kovář, Červenka – Smoleňák, Novotný, Erat – Simon, Koukal, Zaťovič - Vondrka

Česi v zostave už aj s bývalým hráčom Slovana Vondrkom si cestu za postupovou definitívou komplikovali až do polovice zápasu a s Nemcami museli dvakrát otáčať skóre. Ich "ospalosť" v úvode zápasu najskôr potrestal v 8. minúte úvodným gólom Pietta, no ešte v prvej tretine si nešťastne zrazil puk do vlastnej siete Köppchen a vyrovnanie pripísali Vondrkovi - 1:1. Wolf z prečíslenia dvoch na jedného potom v 24. minúte poslal Nemcov opäť do vedenia, no český tím zapol na vyššie obrátky a gólovo odpovedali Koukal a v presilovke Voráček.

Prevaha domácich v druhej časti hry bola zreteľná aj v počte striel (14:3). Aj v tretej tretine boli Česi lepším tímom a kontrolovali si tesný náskok, ktorý štyri minúty pred koncom poistil Jágr. Nemci sa ešte viac ako dve minúty pred sirénou pokúsili o hru bez brankára, ale už sa im nepodarilo rozdiel v skóre ani skorigovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články