Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovinsko vypadlo, USA postúpili

Hokejisti USA vybojovali na MS v Ostrave piate víťazstvo, keď v nedeľňajšom zápase v Ostrave zdolali Slovinsko 3:1 a s 15 bodmi si definitívne zabezpečili účasť vo štvrťfinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Naopak, Slovinsko má po šiestich dueloch na konte nulu a tak sa rozlúči s elitnou kategóriou MS.

Záverečný zápas na MS odohrá tím "rysov" v pondelok o 20.15 h proti Dánsku, no ani prípadné víťazstvo by ich už medzi elitou nezachránilo, keďže siedmi severania majú na konte štyri body. Američania si na záver základnej B-skupiny zmerajú sily so Slovenskom, duel je na programe v utorok o 16.15 h.

B-skupina (Ostrava)

Slovinsko - USA 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 27. Mušič (Ograjenšek, Pretnar) - 5. Nelson (Reilly, Lewis), 17. Nelson (Lewis, Faulk), 42. Eichel (Nelson, Lewis).

Rozhodovali: Rantala (Fín.), Gofman (Rus.) – Tosenovjan (ČR), Semjonov (Est.), vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 8202 divákov.

Slovinsko: Kristan – Robar, Kovačevič, Gregorc, Kranjc, Pretnar, Štebih, Vidmar, Tavželj - Jeglič, Kopitar, Urbas – Pance, Tičar, Muršak – Mušič, Ograjenšek, Goličič - Verlič, Rodman, Razingar

USA: Hellebuyck – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Gardiner – Coyle, Larkin, Lee – Smith, Arcobello, Vesey – Lewis, Eichel, Nelson – Sexton, Bonino, Hendricks - Morin

Favorizovaní Američania, ktorí si mohli víťazstvom zabezpečiť definitívny postup do štvrťfinále turnaja, udreli už v 5. minúte zápasu. Po akcii Lewisa a Reillyho otvoril skóre Nelson. Ten istý hráč pridal v 17. minúte aj druhý presný zásah USA, keď zužitkoval presilovku pri vylúčení slovinského kapitána Razingara. Tohtoročný nováčik MS dokázal odpovedať v 27. minúte. Ograjenšek poslal do úniku Mušiča a ten zoči-voči Hellebuyckovi nezaváhal - 2:1.

Slovinci boli po góle aktívnejší a vypracovali si niekoľko dobrých šancí na vyrovnanie, no nevyužili ich a na začiatku tretieho dejstva pykali. V 42. minúte mal v góle opäť prsty Nelson, jeho strelu Kristan iba vyrazil pred seba a Eichel dorazil do odkrytej siete - 3:1. Slovinsko skúsilo v závere ešte hru bez brankára, ale bez gólového úspechu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články