Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tabuľková kalkulácia, častá streľba a Hudáček v bráne

Po prehre 0:3 s Fínskom sa šance slovenských hokejistov na postup do štvrťfinále MS opäť znížili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V tabuľke majú stále sedem bodov, na štvrté Bielorusko strácajú tri a vedia, že v zostávajúcich dvoch skupinových súbojoch s Ruskom (v nedeľu o 20.15 h) a USA (v utorok o 16.15 h) potrebujú nutne minimálne raz zvíťaziť a zrejme k tomu ešte pridať nejaký bod-dva navyše. To bude vzhľadom na silu súperov veľmi náročná úloha, zverenci Vladimíra Vůjteka však dopredu zbrane neskladajú. "Rusko a Amerika sú určite kvalitní súperi, ale do každého zápasu ideme s tým, že chceme uhrať dobrý výsledok a vyhrať," vyslovil sa útočník Tomáš Jurčo.

Situácia v ostravskej B-skupine je zamotaná a postupová matematika komplikovaná. O štyri postupové miesta bojuje aktuálne päť tímov, pričom Slováci sú z nich na tom najhoršie. Na zisk štvrťfinálovej miestenky im za určitých okolností nemusia stačiť ani dve víťazstvá v riadnom hracom čase nad favoritmi, no v prípade dvoch prehier Bieloruska im bude stačiť aj 10 bodov, keďže majú s "červeno-bielymi" lepší vzájomný zápas (2:1 pp). Každopádne, slovenskí hráči sa nechcú pozerať na výsledky konkurentov a sústredia sa na vlastné výkony.

"Ak chceme vo zvyšných zápasoch uspieť, musíme sa najmä vyvarovať chýb, aké sa nám stali v dueli s Fínskom. Urobili sme dve hrúbky a dostali dva góly. Janko (Laco) nám veľa pochytal, mal veľké zákroky, no my sme sa mu za to neodvďačili. Netreba sa však vzdávať, stále sme v hre," vravel obranca Milan Jurčina. Slovákom zatiaľ nevychádzajú na turnaji presilovky, z doterajších 21 početných výhod premenili na gól iba tri (úspešnosť 14,29 percenta). "Ináč si ich nakreslíme na tréningoch a ináč to hráme v zápasoch. Každý tím v nich dobre bráni, preštuduje si nás na videu. Súperi si robia domáce úlohy dobre," tvrdí Jurčina.

Slovenských reprezentantov čaká už v nedeľu večer súper najťažšieho kalibru - obhajca titulu Rusko. Ak chcú mocného ruského medveďa skoliť, budú potrebovať zabetónovať priestor pred vlastnou bránkou, snažiť sa pokryť šikovných a rýchlych súperových útočníkov a konečne využívať šance, ktoré sa naskytnú. "Proti Rusom to bude náročný zápas. Musíme dobre korčuľovať, snažiť sa čo najviac strieľať a hrať dobre v obrane. A samozrejme, premeniť šance. Snáď nám tam niečo padne," želá si obranca Marek Ďaloga.

Vůjtek pravdepodobne opäť premieša zloženie útokov. Do bránky pôjde prvýkrát Július Hudáček, ktorý tak absolvuje svoju premiéru na MS. "Rusi majú špičkové mužstvo, je to jeden z najväčších favoritov na titul. Pokúsime sa s nimi niečo uhrať. Potrebovali by sme sa v zápase dostať do vedenia," zaželal si tréner. Slováci aj proti zbornej vsadia na hru zozadu. "Rozhodne si nemôžeme dovoliť hrať s nimi otvorený hokej. V zápase s Bieloruskom sme videli, ako perfektne korčuľujú, spracovávajú prihrávky, vedia sa uvoľniť, aj kolektívne zahrať. Bude to ťažký zápas," predpovedá Vůjtek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články