Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dáni pomohli Slovensku

Hokejisti Dánska vybojovali na MS v Ostrave prvé víťazstvo, v sobotňajšom severskom derby zdolali Nórsko 4:1 a pomohli tak slovenským reprezentantom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nóri totiž po prehre definitívne stratili nádej na postup do štvrťfinále, štvrtých Bielorusov už nemôžu v tabuľke dobehnúť a tak Vůjtekovej družine odpadol súper o miesto v play off.

Záverečný zápas na MS odohrajú v utorok o 12.15 h práve proti Bielorusom. Dáni výrazne posilnili svoje šance na záchranu, kľúčový duel ich však čaká v pondelok, keď sa o 20.15 stretnú s dosiaľ bezbodovým Slovinskom.

B-skupina (Ostrava)

Dánsko - Nórsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. K.A. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen).

Rozhodovali: Rantala (Fín.), Gofman (Rus.) – Lederer (ČR), Schrader (Nem.) , vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 7316 divákov.

Dánsko: Dahm – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, M. Lauridsen, Bödker - Madsen, Jakobsen, Hardt - O. Bjorkstrand, J. Jensen, P. Bjorkstrand – M. Poulsen, Green, Storm – Hansen, A. Poulsen, Starkov - N. Jensen

Nórsko: Haugen - Holös, Tollefsen, Nörstebö, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Ödegaard - M. Olimb, Ask, Thoresen - Rosseli Olsen, K.A. Olimb, Martinsen - Forsberg, Bastiansen, Trettenes - Röymark, Stene, Roest - Dahlström

Nóri vstúpili do zápasu vlažne a už od druhej minúty prehrávali po góle N. Jensena, ktorý využil, že Haugen toho veľa nevidel. Zverenci Roya Johansena odpovedali veľmi rýchlo, už v 4. minúte K. A. Olimb trafil strelou zápästím presne k pravej žŕdke a bolo 1:1. Dánov hnalo vpred nadšené publikum a vidina záchrany a v závere tretiny zasadili severskému rivalovi druhý úder zásluhou delovky Nielsena.

"Bielo-červení" pokračovali v aktivite aj v druhom dejstve. Kľúčový gól na 3:1 strelil v 34. minúte Storm, keď po prihrávke J. Jenseana namieril presne k žrdi popod Haugenov betón. V záverečnej tretine Nóri zvýšili útočné úsilie, ale narážali na pozorného Dahma. Dáni nakoniec pridali aj štvrtú gólovú poistku a vybojovali cenné víťazstvo v boji o záchranu v elitnej kategórii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články