Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar: "Nevieme dať gól"

Slovenskí hokejisti doplatili na slabú koncovku a po prehre s Fínskom sa opäť znížili ich šance na postup do vyraďovacej fázy MS.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sobotňajší duel bol o prvom góle. Kto ho strelí, ten sa dostane na koňa. Nakoniec sa to podarilo Fínom a to až v 51. minúte. Slováci totiž svoje veľké šance, ktorých ale nebolo veľa, spálili. Najväčšiu si v druhej tretine vytvoril Mário Bližňák, rútil sa sám na brankára, ale nevyšla mu kľučka.

Suomi tak natiahli sériu bez inkasovaného gólu už na štyri zápasy. "Za stavu 0:0 sme mali veľké šance a keby sme dali jeden - dva góly, bolo by to úplne iné. Klobúk dole pred ich brankárom, predviedol super výkon, ale nemyslím si, že bol neprekonateľný. Naši strelci mali šance, ale nepadol gól a bez toho sa nedá vyhrať," povedal po stretnutí útočník Tomáš Tatar.

Aj dvadsaťštyriročnému krídelníkovi zvlhol na šampionáte pušný prach. Kým v drese Detroitu v zámorskej NHL žiaril a v uplynulej sezóne si vytvoril osobné maximum v počte gólov (29), asistencií (27) i bodov (56), tak v Ostrave na premiérový zásah stále čaká. "Máme veľký problém dať góly. Aj ja mám šance, ale nepadá mi to tam. Musíme s tým niečo spraviť, treba sa trošku uvoľniť. Nie je možné, že proti každému súperovi, čo hráme, tak vždy vyhlásia za najlepšieho hráča toho tímu brankára," pokračoval Tatar, ktorý si v piatich dueloch pripísal do štatistík dve asistencie.

Veľkým problémom sú stále aj presilovky. Vůjtekovi zverenci využili z 21 pokusov iba tri. "V presilovke určite nedáme gól do prázdnej bránky. Keď máme strelu, treba vymiesť šibenicu. No nám sa to nedarí. Dostaneme sa do výhodnej streleckej pozície, no nedokážeme to zakončiť."

Prehra s Fínskom znamená, že Slováci potrebujú v zostávajúcich dvoch dueloch so silnými súpermi získať minimálne tri body, aby mali teoretickú šancu na postup. Ani desať bodov im však nemusí stačiť. Najbližšie ich už v nedeľu o 16.15 h čaká Rusko. "Samozrejme, je to náročný súper. Dnes vyhrali s úplným prehľadom. Myslím si, že ak budeme hrať tak ako dnes, bude to vyrovnané. Len súrne potrebujem dať góly," dodal Tatar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články