Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

K Lacovi sa útočníci nepridali

Brankár Ján Laco v sobotňajšom zápase MS s Fínskom dlho držal slovenský tím nad vodou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už v úvodnej tretine zmaril súperovi tri-štyri čisté góly a aj v ďalšom priebehu bol veľkou oporou svojho mužstva. Spoluhráči v útoku sa však k jeho výkonu nepridali a výsledkom tak bola prehra 0:3, ktorá ešte viac znížila nádeje Vůjtekovho tímu na postup zo skupiny.

"Hrali sme s Fínmi viacmenej celý zápas vyrovnanú partiu. V závere sme urobili dve chyby, ktoré rozhodli o našej prehre," hodnotil súboj Laco. Fíni si v štvrtom dueli v rade udržali čisté konto, čo svedčí o ich prepracovanej defenzíve. Slováci dokázali vyslať na ich bránku v druhej tretine iba dve strely, za celý zápas 22. "Fíni na tomto šampionáte dokazujú, že im to vzadu funguje. Hrajú dobre, bolo ťažké sa cez nich dostať do nejakých vyložených príležitostí. Nemali sme čas na dôraznejšie zakončenie. Pozitívom je, že sme mali dobrý pohyb a dobre korčuľovali. Bol to typický zápas o prvom góle."

Ten padol až v 51. minúte, keď strelu Lindella sklepol pred Lacom zo vzduchu do siete Donskoi. Slovenský brankár reklamoval, že puk bol zasiahnutý vysokou hokejkou, v hneve dokonca odsotil bránku smerom k rozhodcovi. "Sú to emócie. Bol som v danom momente presvedčený, že fínsky strelec zasiahol puk vysokou hokejkou. Budem si to musieť ešte pozrieť na videu," vrátil sa Laco k zlomovému momentu. Brankár Barysu Astana chytal excelentne, svoj tím podržal a dal mu nádej na dobrý výsledok. Za góly nemohol, čo však z toho, keď spoluhráči v útoku na jeho výkon nenadviazali. "Sme jedna partia, jeden tím, musíme zabrať všetci. Ja či chalani vpredu, musí všetko fungovať, ak chceme byť úspešní," poznamenal Laco.

Slovenské plány na prienik do štvrťfinále dostali ďalšiu vážnu trhlinu. V zostávajúcich zápasoch s favoritmi Ruskom a USA budú potrebovať hráči spod Tatier zvíťaziť a zrejme aj pridať k tomu ešte nejaké ďalšie body. "Máme pred sebou ešte dva zápasy, treba v nich bojovať, musíme spraviť všetko pre víťazstvo a až potom budeme hodnotiť. My už v podstate od začiatku šampionátu hráme play off. Sme v pozícii, že hráme v každom stretnutí nadoraz. S Rusmi to bude ťažký zápas. Je to však tím, ktorý vie zahrať v jednom zápase báječne a v druhom sklamať. Ak príde k druhému prípadu, treba to využiť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články