Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lotyši sú bližšie k záchrane

Lotyšskí hokejisti sa výrazne priblížili k záchrane v elitnej kategórii MS. V sobotňajšom dueli pražskej A-skupiny triumfovali 2:1 po predĺžení nad Rakúskom a so štyrmi bodmi sa vyšvihli šiestu priečku. Naopak Rakúšania sa dostali do patovej situácie a priebežne sú poslední.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ak sa chcú zachrániť v top divízii MS, bezpodmienečne musia zvládnuť pondelňajší duel o 16.15 h proti Nemecku. Keďže ich potom čaká už len vysoko favorizovaná Kanada, spoliehať sa musia aj na zakopnutie priebežne siedmeho Francúzska, s ktorým prehrali kľúčový zápas 0:2.

Naopak pre Lotyšov mal triumf cenu zlata. Teraz majú k dispozícii tri dni voľna a v utorok o 16.15 h následne záverečný skupinový duel proti Francúzsku, proti ktorému ak získajú aspoň dva body, sú definitívne zachránení.

A-skupina

Rakúsko - Lotyšsko 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 17. Lebler (M. Raffl) - 33. Darzinš (Daugavinš), 61. Daugavinš (Darzinš, Galvinš).

Rozhodcovia: Mayer (USA), Björk (Švéd.) - Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR), vylúčení: 1:3 na 2 min., navyše Jerofejevs (Lotyšsko) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.735 divákov

Rakúsko: Starkbaum – Pallestrang, Heinrich, Altmann, Mühlstein, Schumnig, Iberer, Peter – Lebler, M. Raffl, Herburger - Latusa, Komarek, T. Raffl – Rotter, Hundertpfund, Geier – Ganahl, Fischer, Petrik - Cijan

Lotyšsko: Masalskis - K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galvinš, Širokovs, Cibulskis - Daugavinš, Džerinš, Darzinš - M. Redlihs, Sprukts, Bukarts - Indrašis, Abols, Cipulis - Saulietis, Berzinš, Skvorcovs

Rakúšania počas prvej tretiny ukázali, že po náročných piatkových dueloch pre oba tímy im zostalo viac síl. Nakopli sa presilovkou z 3. minúty a po nej pokračovali v nebezpečných kombináciách pred Masalskisom. V závere dejstva našiel M. Raffl prihrávkou od mantinelu Leblera a rakúsky tím zaslúžene viedol. V strednom dejstve sa duel rozbehol, čomu napomohol najmä vyrovnávajúci gól dovtedy v miernom útlme hrajúcich Lotyšov.

Oba tímy si v pravidelnom rytme vytvárali nebezpečné palebné pozície, no v závere boli bližšie k triumfu a zároveň celkovej záchrane bližšie Rakúšania. Dve stopercentné šance ale nevyužili a v následnom predĺžení pykali. Tridsaťtri sekúnd po jeho začiatku rozhodol o všetkom Daugavinš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články