Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Francúzsko potrápilo Kanadu

Hokejisti Kanady vyhrali v sobotu na MS v pražskej A-skupine nad Francúzskom 4:3.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Favorit potreboval na rozohriatie len 10 minút, no potom sa strelecky trápil proti francúzskej brankárskej trojke a vyhral aj so šťastím.

Zatiaľ stopercentní Kanaďania urobili očakávaný krok k prvenstvu v pražskej vetve, ktoré im stačí potvrdiť dvojbodovým zásahom v zostávajúcich dvoch dueloch, v nedeľu proti Švajčiarsku (20.15) a v utorok proti Rakúsku (12.15). Francúzov naopak čaká tvrdé boje o záchranu, ak nezaberú v pondelok o 20.15 proti Švédsku, ich záverečný zápas s Lotyšskom v utorok o 16.15 bude zrejme existenčný.

A-skupina:

Francúzsko - Kanada 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Góly: 17. Desrosiers (Meunier, Auvitu), 47. Y. Treille (Meunier), 47. Fleury - 12. Seguin (Spezza, Barrie), 13. Eberle (MacKinnon, Duchense), 38. Seguin (Sppezza), 50. Eberle (Burns, Crosby).

Vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0.

Francúzsko: Quemener – Manavian, Auvitu, Chakaichvili, Hecquefeuille, Janil, Dieude-Fauvel, Trabichet – Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, Roussel, T. Da Costa – Bertrand, Raux, S. Treille – Claireaux, Lamperier, Guttig.

Kanada: Jones - Hamhuis, Burns, Muzzin, Barrie, Wiercioch, Ekblad, Savard - Hall, Crosby, Eberle - OReilly, Giroux, Seguin - MacKinnon, Duchene, Spezza - Ennis, Couturier, Toffoli

Francúzi nastúpili s tretím brankárom a vedomím, že nemajú čo stratiť. Aj preto od začiatku robili favoritovi starosti, ten sa síce po 10 minútach rozohrial a dal dva góly, ale Francúzi ešte do prestávky znížili. Druhá tretina patrila jednoznačne Kanaďanom, ale práve v nej sa predviedol Quemener, ktorý síce dostal tretí gól, ale ináč ustál kanonádu javorových listov.

Francúzom sa v úvode tretej časti podarilo potrestať ľahkovážnosť súpera dvoma gólmi v jednej minúte, ale na vyrovnávajúci gól už o dve minúty odpovedala v presilovke elitná formácia Kanady. Aj keď tá záver relatívne kontrolovala, outsider mal nejaké šance na vyrovnanie, no v power play napokon neuspel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články