Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domáci favorit poľahky na nulu

Českí hokejisti sú blízko k postupu do štvrťfinále MS.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V piatkovom dueli "pražskej" A-skupiny potvrdili úlohu favorita a Rakúšanov zdolali presvedčivo 4:0.

Čechov čaká deň voľna a po ňom v nedeľu o 16.15 h Nemecko, Rakúšanov už v sobotu v tom istom čase existenčný zápas o udržanie sa v elitnej kategórii proti Lotyšsku.

Česko - Rakúsko 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 32. Němec (Simon), 39. Zaťovič (Hejda, Němec), 40. Sobotka (Červenka, Krejčík), 41. Voráček (Jordán, Hertl)

Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Rönn (Fín.) - Lazarev (Rus.), McIntyre (USA), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 17.383 divákov (vypredané).

ČR: Pavelec – Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík – Voráček, Sobotka, Hertl – Jágr, Jan Kovář, Červenka – Smoleňák, Novotný, Erat – Simon, Koukal, Zaťovič

Rakúsko: Starkbaum (41. Swette) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Mitterdofer, Altmann, Mühlstein, Peter – T. Raffl, Komarek, Latusa - Lebler, M. Raffl, Herburger – Rotter, Hundertpfund, Ganahl – Petrik, Fischer, Woger - Cijan

Tradične vypredaná O2 aréna od začiatku len márne čakala na nápor českého tímu. Rakúšania v prvej polovici tretiny nielenže dôkladne bránili modrú čiaru, ale vyrovnali sa súperovi aj v ofenzívnej činnosti. Pavelec vytiahol dva exkluzívne zákroky ľavým betónom, jeho brankársky oponent Starkbaum zasa so šťastím udržal čisté konto pri záverečnom tlaku domácich. V druhom dejstve vygradoval český ofenzívny val a fanúšikov potešil hneď trikrát. Rakúšanov načal v 32. minúte Němec a v závere tretiny za 64 sekúnd ešte viac otupili Zaťovič so Sobotkom. Sedem sekúnd po návrate z kabín zaklincoval štvrtým gólom Voráček a Česi viac nepotrebovali. Snažili sa síce pridať aj ďalšie góly, divákov rozprúdila najmä Jágrova excelentná palicová technika, no skóre sa už nemenilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články