Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Meszároš môže hrať proti Fínsku

Andrej Meszároš si poriadne vydýchol. Za bodnutie súpera hokejkou nedostal dodatočný trest a tak môže nastúpiť v sobotňajšom stretnutí na 79. majstrovstvách sveta proti Fínsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najlepší strelec národného tímu na turnaji sa previnil v závere zápasu s Nórskom a od rozhodcov dostal trest na 5 min+DKZ. Meszároš sa obával, že jeho nevyberaný zákrok bude mať dohru aj pred disciplinárnou komisiou, no tá sa ním nakoniec vôbec nezaoberala. "Mal som obavy, čakal som, že dostanem trest a nebudem hrať. No našťastie sa to potom vyriešilo a som rád, že môžem byť späť v tíme. Už sa teším na zápas," povedal.

Meszároš opísal aj trpké minúty v tretej tretine duelu s Nórskom (2:3), keď posledné minúty sledoval už len zo šatne. "Vždy je náročné, keď ste vylúčený. A hlavne do konca zápasu. Ale myslím si, že chalani to ubránili super. Som rád, že to je už za mnou a pozerám sa dopredu."

Dvadsaťdeväťročný bek nastúpi proti "Suomi" opäť v prvej, elitnej formácii. "Fíni majú výborného brankára a sú veľmi rýchli. Je to skutočne dobrý tím, musíme sa im vyrovnať najmä v korčuľovaní. Celé mužstvo hrá veľmi dobre a navyše brankár Rinne patrí medzi najlepších v NHL a dokazuje to aj tu," opísal najbližšieho súpera Slovákov, s ktorým sa stretnú v sobotu o 16.15 h.

Slovenskí reprezentanti potrebujú na postup zobrať body minimálne jednému z trojice silných súperov Fínsku, Rusku alebo USA. V posledných troch dueloch tak nastúpia v pozícii outsiderov, čo by im mohlo vyhovovať. Meszároš to však vidí inak. "Ťažko povedať, mohli sme to vidieť aj včera, keď Bielorusi zdolali USA, takže favorit - nefavorit, je to jedno. My sa musíme sústrediť na seba a hrať svoju hru," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články