Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bielorusi zaskočili USA a skomplikovali postupové šance Slovenska

Bieloruskí hokejisti zvíťazili vo štvrtkovom zápase základnej B-skupiny na 79. majstrovstvách sveta nad USA 5:2 a skomplikovali postupové šance Slovenska do štvrťfinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Červeno-bieli" položili základ svojho triumfu v druhej polovici druhej tretiny, keď sa dostali do trojgólového vedenia. Pre USA to bola prvá prehra na turnaji.

Zverenci trénera Davea Lewisa tak s 10 bodmi poskočili už na prvú priečku tabuľky. Slováci majú na konte sedem a sú štvrtí. Piati Fíni (6 bodov) však mali k dobru večerný duel so Slovinskom.

Bielorusko sa najbližšie stretne v sobotu o 12.15 h s Ruskom. USA nastúpia v piatok o 20.15 h proti Dánsku.

USA - Bielorusko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Góly: 38. Nelson (Eichel), 46. Krug (Eichel, Lewis) - 32. Gavrus (Lisovec, Sinkevič), 34. Volkov (S. Kosticyn), 37. Kitarov (S. Kosticyn), 42. Kaľužnyj (A. Kosticyn, Usenko), 49. Kaľužnyj (A. Kosticyn, Lisovec)

Rozhodovali: Olenin, Gofman (obaja Rus.) – Lederer (ČR), Schrader (Nem.), vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

USA: Campbell – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Redmond, Gardiner – Morin, Bonino, Lee – Smith, Arcobello, Vesey – Lewis, Eichel, Nelson – Sexton, Larkin, Hendricks

Bielorusko: Lalande – Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko – A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demkov, Volkov, Kitarov – Jefimenko

Úvod zápasu patril hráčom USA, ktorí zasypali Lalandeho spŕškou striel. Bielorusi sa herne chytili až na presilovke, odvtedy prevzali aktivitu a Campbell musel byť v strehu. V 12. minúte efektne zneškodnil lapačkou strelu A. Kosticyna, o dve minúty neskôr zlikvidoval aj jeho ďalšiu šancu. Američania nebrali hrozby súpera vážne a v druhej tretine za to pykali. V 32. minúte otvoril skóre Gavrus, ktorý po prihrávke Lisovca švihom vymietol pravý horný roh Campbellovej bránky. O dve minúty ho napodobnil Volkov, ktorý tak isto zavesil pod hornú žŕdku a to nebolo všetko. V 37. minúte zakončil ďalší rýchly výpad Kitarov, ktorý dorazil do siete strelu S. Kosticyna. Až tento moment prebudil zámorský tím, ktorý v závere tretiny znížil zásluhou Nelsona. Bielorusi využili na začiatku tretieho dejstva presilovku o dvoch hráčov a na 4:1 zvýšil Kaľužnyj, keď si Smith nešťastne zrazil puk do bránky. USA odpovedali v 46. minúte zásluhou Kruga. Skóre však uzavreli bieloruskí hráči, na 5:2 upravil opäť Kaľužnyj.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články