Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar neskrýval sklamanie: "Takticky sme to nezvládli"

Tatar neskrýval sklamanie: "Takticky sme to nezvládli"
Zdroj: TASR/ilustračne
Zdieľajte:

Sklamanie a frustrácia sa dali čítať z tvárí slovenských hokejistov po stredajšej nešťastnej prehre 2:3 s Nórskom na svetovom šampionáte v Ostrave. Hráči spod Tatier napriek vedeniu 2:0 zostali po záverečnej siréne bez bodu a pred trojicou náročných duelov s favoritmi sa ocitli v ťažkej situácii.

Podľa Tomáša Tatara zlyhal tím po taktickej stránke. Za dvojgólového vedenia sa mal stiahnuť viac dozadu a nehrať ďalej s húževnatými severanmi otvorenú partiu. "Jedna vec je hrať zle a druhá, ako mužstvo nezvládnuť takticky dobre rozbehnutý zápas," vyjadril sa útočník Detroitu. "Za stavu 2:0 sme mali hrať inak. Predsa nemôžeme počítať, že zdoláme Nórov 7:0. Tím bojuje, vytvárame si gólové šance, dali sme do toho srdce, ale napriek tomu sme to nezvládli. Boli sme lepším tímom, ale sami sme si to pokazili," sypal si popol na hlavu.

Tatar sa iba ťažko vyrovnával s prehrou po takomto priebehu. "Keď Bielorusi vyhrávajú nad nami v zápase 1:0, tak sa stiahnu dozadu a nechajú hrať nás. Neviem, prečo by sme to nemohli robiť aj my. Za stavu 2:0 aj 2:3 sme hrali stále rovnako, nezmenili sme štýl. Neviem, čo si mám o tom myslieť. Veď časy, keď sme tieto tímy jasne zdolávali, sú už preč," hneval sa krídelník s 90-kou na chrbte.

Po zápase sa ťažko hľadali slová aj mladíkovi Markovi Daňovi. "Ťažko sa mi to komentuje. Po dvoch strelených góloch sme prestali hrať a Nóri to využili na vyrovnanie. Do tretej tretiny sme išli s tým, že to zvrátime vo svoj prospech. Prišli však naše vylúčenia a inkasované góly. Ťažko sa vyhrávajú zápasy v oslabení," povzdychol si útočník Columbusu.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články