Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lotyšsko získalo prvé dva body

V stredajšom zápase A-skupiny na hokejových MS zvíťazilo Lotyšsko nad Švajčiarskom 2:1 po predĺžení. Rozhodujúci gól pobaltského tímu strelil v 63. minúte Kaspars Daugavinš.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Lotyši si do tabuľky "pražskej" skupiny pripísali prvé dva body, Švajčiari ich majú na konte osem a v neúplnej tabuľke im patrí tretia priečka. Ďalším súperom Lotyšska bude v piatok (8. mája o 20.15 h) Nemecko, Švajčiarov po dvoch dňoch voľna čaká zápas so Švédskom (sobota 9. mája o 20.15 h).

A-skupina:

Švajčiarsko - Lotyšsko 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 59. Bieber - 25. Džerinš (Darzinš, K. Redlihs), 63. Daugavinš (Darzinš).

Rozhodcovia: Sidorenko (Biel.), Šindler (ČR) - Lazarev (Rus.), Kilian (Nór.), vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 10.856 divákov.

Švajčiarsko: Berra - Geering, Streit, Blum, Josi, Helbling, Grossmann, Kukan - Fiala, Almond, Suri - Ambühl, Bodenmann, Bieber - Hollenstein, Romy, Brunner - Wieser, Walker, Trachsler - Schäppi

Lotyšsko: Masalskis - K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galvinš, Širokovs, Cibulskis, Jass - Indrasis, Sprukts, M. Redlihs - Daugavinš, Džerinš, Darzinš - Bukarts, Abols, Cipulis - Saulietis, Berzinš, Bajaruns - Skvorcovs

Švajčiari sa mohli ujať vedenia v 2. minúte, Masalskis však vystihol blafák Brunnera. Pred lotyšským brankárom neuspel v 6. minúte počas početnej výhody ani dorážajúci Suri. Po počiatočnom tlaku Helvétov skĺzla hra vo zvyšku prvej tretiny do priemeru a ubudli šance. V 25. minúte Švajčiari totálne prepadli, keď sa pozabudli v útočnom pásme a prečíslenie o dvoch hráčov zužitkoval Džerinš, ktorý prepálil Berru. Hanlonovi zverenci mali možnosť chytiť sa počas troch presiloviek, ale postupne si na skvele chytajúcom Masalskisovi vylámali zuby Almond, Brunner a v stopercentnej šanci aj Grossmann.

V 49. minúte Švajčiari opäť trestuhodne nechali ísť Lotyšov do prečíslenia troch na jedného, M. Redlihs však neprekonal Berru. Favorita súril čas a vyrovnať sa mu podarilo až v 59. minúte, keď Bieber s prispením Spruktsovho teču prepasíroval puk do bránky. V predĺžení najskôr trafil Darzinš žrď, ale napokon nemusel smútiť, pretože jeho spoluhráč Daugavinš v 63. minúte úspešne zakončil peknú kombinačnú akciu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články