Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusko sa vytrápilo s Dánskom

Ruskí hokejisti zaznamenali na MS v Ostrave tretie víťazstvo, keď v stredu v B-skupine zdolali Dánsko 5:2. Zborná hrala ľahkovážne a s outsiderom mala problémy, v ostravskej ČEZ Aréne však do záverečných minút udržala tesný jednogólový náskok, ktorý v posledných dvoch minútach ešte prikrášlili Mozjakin a Tarasenko.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obhajcovia titulu odohrajú ďalší zápas v skupine v sobotu o 12.15 h, keď narazia na Bielorusko. Dánov najbližšie čaká v piatok o 20.15 h USA.

B-skupina (Ostrava):

Rusko - Dánsko 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 11. Panarin (Dadonov, Šipačov), 14. Mozjakin (Malkin), 39. Dadonov (Medvedev, Čudinov), 58. Mozjakin (Kuľomin, Malkin), 58. Tarasenko (Antipin, Plotnikov) - 30. Green (Spelling, O. Lauridsen), 50. Spelling.

Rozhodovali: Vinnerborg (Švéd.), Piechaczek (Nem.) – Tosenovjan (ČR), Mills (Kan.), vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 7618 divákov.

Rusko: Bobrovskij – Jakovlev, Belov, Kulikov, Antipin, Čudinov, Medvedev, Mironov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Mozjakin, Malkin, Kuľomin - Anisimov, Plotnikov, Tarasenko - Širokov, Tichonov, Kovaľčuk

Dánsko: Dahm – Kristensen, M. Lauridsen, Bödker, N. Jensen, Uldall, O. Lauridsen - Storm, J. Jensen, P. Bjorkstrand – Madsen, Jakobsen, Hardt - Spelling, Green, Staal – A. Poulsen, Starkov

Dáni nastúpili proti favoritovi v oklieštenej zostave, keďže Jesper B. Jensen a Mathias Hansen si odpykávali jednozápasové tresty a chýbali aj ďalší hráči. Zverenci Jana Karlssona tak nastúpil iba so 17 korčuliarmi. Napriek tomu hrali so zbornou zo začiatku vyrovnanú partiu. Rusi udreli prvýkrát v 11. minúte, keď využili presilovku. Dadonov nabil na pravý kruh Panarinovi a ten namieril presne - 1:0. V 14. minúte poistil vedenie Mozjakin, ktorý zužitkoval prihrávku Malkina. Dánom sa so šťastím podarilo znížiť v polovici stretnutia. Kapitán Green sa spoza bránky natlačil pred ňu a jeho strela sa odrazila od obrancu a brankárovho betónu do siete.

V 39. minúte bol rozdiel opäť dvojgólový, ďalšiu ruskú presilovku využil po dobrej strieľanej prihrávke Medvedeva Dadonov - 3:1. Rusi však hrali ľahkovážne, špeciálne to platilo o kapitánovi Kovaľčukovi, ktorý nastúpil až vo štvrtom útoku a výrazne sa pričinil o prvý inkasovaný gól. Súperom tak dali nádej na zvrat a tí ju využili v 50. minúte, keď po Širokovovej chybe zužitkoval presilovku Spelling - 3:2. V 58. minúte však pridali ďalšie dva góly Mozjakin a Tarasenko a rozhodli o triumfe zbornej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články