Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bielorusko si pripísalo tri body

Hokejisti Dánska stále čakajú na MS na prvý triumf. V utorkovom zápase ostravskej B-skupiny síce viedli nad Bieloruskom po prvej dvadsaťminútovke 1:0, napokon mu podľahli jednoznačne 1:5.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Davea Lewisa zvrátili vývoj v druhej tretine, v ktorej prestrieľali severanov 17:8 a nasúkali im v priebehu deviatich minút tri góly.

Slovensko malo v zápase zastúpenie v osobe hlavného rozhodcu Jozefa Kubuša. Dánov čaká už o necelých 22 hodín náročný duel s Ruskom (v stredu o 16.15 h), Bielorusi po dni voľna nastúpia vo štvrtok o 16.15 h proti lídrovi skupiny USA.

B-skupina (Ostrava):

Dánsko - Bielorusko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

Góly: 14. Jakobsen (Madsen, Hardt) – 21. Gavrus (A. Kosticyn, Kaľužnyj), 28. Kovyršin (Kulakov, Stepanov), 30. Šinkevič (Kaľužnyj, A. Kosticyn), 46. Kovyršin (Kulakov, Šinkevič), 54. Usenko (Kitarov, Demkov).

Rozhodovali: Stricker (Švajč.), KUBUŠ (SR) - Fluri (Švajč.), Schrader (Nem.), vylúčení: 4:4 na 2 min., navyše M. Lauridsen (Dán.) 10 min. za nešport. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0.

Dánsko: Galbraith – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Bödker, M. Lauridsen, Uldall – Madsen, Jakobsen, Hardt – Storm, J. Jensen, P. Bjorkstrand – Spelling, Green, M. Poulsen –Hansen, A. Poulsen, Starkov - Staal

Bielorusko: Lalande - Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko - A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn - Gavrus, Stas, Drozd - Stepanov, Kovyršin, Kulakov - Demkov, Volkov, Kitarov - Demagin

Prvá tretina priniesla opatrný hokej, ani jeden z tímov sa nechcel pustiť do rizika. O trochu väčšiu aktivitu vyvinuli Dáni, ktorí sa po vydarenej kombinácii a zakončení Jacobsena v 14. minúte ujali vedenia. V druhej dvadsaťminútovke sa obraz hry kompletne zmenil. Bielorusi sa zobudili a v priebehu deviatich minút tromi gólmi dokonale otočili skóre. Najprv sa presadil Gavrus, v 28. min po bekhendovej strele Kulakova dorazil z otočky na 2:1 Kovyršin a tretí gól Lewisovho tímu vsietil Šinkevič, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku Kaľužného a zblízka rozvlnil sieť.

Až potom sa Dáni prebrali, no Lalanda sa im napriek niektorým sľubným šanciam nepodarilo prekonať. Severania sa v treťom dejstve pokúšali niečo spraviť s výsledkom, blízko k zníženiu skóre bol Storm, Lalande v bieloruskej bránke však čaroval. Dánsky odpor definitívne zlomil gól Kovyršina po peknom blafáku. Výsledok spečatil sedem minút pred koncom Usenko, ktorý na trikrát pretlačil puk do siete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články