Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiarsko vyhralo nad Nemeckom futbalovým skóre

Hokejisti Švajčiarska pod vedením kanadského trénera Glena Hanlona zvíťazili v ich treťom zápase v A-skupine MS nad Nemeckom 1:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas v pražskej O2 aréne priniesol slabý a nezáživný hokej, súperi vedomí si dôležitosti sa báli riskovať, chýbali góly i tempo a favorita vykúpil až v závere zásah Denisa Hollensteina. Helvéti majú sedem bodov a vykročili do štvrťfinále, Nemci zostali na troch.

Švajčiari nastúpia v stredu o 16.15 proti Lotyšsku, Nemci vo štvrtok o 20.15 vyzvú Švédov.

A-skupina:

Švajčiarsko - Nemecko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 53. Hollenstein (Brunner, Romy).

Rozhodcovia: Nord (Švéd.), Bulanov (Rus.) - Puolakka (Fín.), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0.

Švajčiarsko: Genoni - Blum, Josi, Geering, Streit, Helbling, Grossmann - Hollenstein, Romy, Brunner - Bieber, Ambühl, Bodenmann - Fiala, Almond, Suri - Wieser, Trachsler, Walker - Schappi

Nemecko: Pielmeier - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Daschner, Koppchen, Krupp - Hospelt, Oppenheimer, Plachta - Rieder, Wolf, Hager - Reimer, Ehliz, Pietta - Kink, Seidenberg, Krammer - Raedeke

Prvá tretina nepriniesla hokejové umenie ani z jednej strany, chýbali šance a divácky zaujímavé situácie. Helvéti sa síce snažili viac tvoriť, ale boli v kŕči a Nemci po desaťgólovom výprasku od Kanady len sústredene bránili. Druhá 20-minútovka bola o čosi zaujímavejšia, no gól nepriniesla, hoci šancí už bolo viac. Nemec Kink v prečíslení dvoch na jedného dostal puk len na korčule, na druhej strane z protiútoku trafil rameno nemeckého brankára Brunner.

Najväčšiu príležitosť mal Švajčiar Bieber v presilovke, pri rýchlej kombinácii ale Pielmeier skvele zasiahol lapačkou. Obraz hry sa nezmenil ani v tretej tretine, hralo sa stále opatrne, nik neriskoval. Švajčiari pri náhodnom odraze puku trafili v 50. minúte hornú tyč, ale bolo to stále mdlé a aj bez kvality. Gólové vykúpenie prišlo až v 53. minúte, Brunner od mantinelu našiel pred bránou úplne zabudnutého Hollensteina a ten blafákom otvoril a aj stanovil skóre.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články