Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nóri tesne podľahli Američanom

Hokejisti USA vybojovali na MS v Ostrave druhé víťazstvo, v nedeľu zdolali v B-skupine Nórsko tesne 2:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Severania hrali s favoritom otvorenú partiu, no doplatili na slabú koncovku a tak po dvoch zápasoch zostávajú stále bez bodu. USA nastúpia najbližšie v pondelok 4. mája o 16.15 proti Rusku, Nórov o štyri hodiny neskôr čaká severské derby s Fínskom.

B-skupina (Ostrava)

Nórsko - USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 7. Ask (Tollefsen, M. Olimb) – 13. Lewis (Vesey), 26. Nelson (Krug).

Rozhodovali: Sidorenko (Rus.), Šindler (ČR) – Mills (Kan.), Tosenovjan (ČR), vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše Hendricks (USA) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 6301 divákov.

Nórsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Tollefsen, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Ödegaard - Thoresen, Ask, M. Olimb - Rosseli Olsen, K.A. Olimb, Martinsen - Forsberg, Bastiansen, Röymark - Lövlie, Stene, Roest - Dahlström

USA: Hellebuyck – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Gardiner – Moses, Bonino, Nelson – Morin, Arcobello, Lee – Lewis, Eichel, Vesey – Sexton, Larkin, Hendricks – Smith

Nóri aktívnou hrou zaskočili papierového favorita a v 7. minúte sa ujali vedenia po góle Aska, ktorý dorazil do odkrytej bránky vyrazený puk po delovke Tollefsena. "Vikingovia" Američanov do čistých šancí dlhý čas nepúšťali, v 13. minúte sa však dopustili veľkej chyby, za ktorú zaplatili inkasovaným gólom z hokejky Lewisa. Ten využil zaváhanie nórskeho obrancu, ktorý sa snažil nepochopiteľne upratať puk pod Haugena. V ďalšom priebehu mohli nakloniť misky váh na nórsku stranu Thoresen a Martinsen, ale v koncovke neuspeli. To sa im vypomstilo, v druhej tretine Nelson úspešne tečoval strelu Kruga a Američania prvýkrát v zápase viedli.

Nóri naďalej pôsobili nebezpečným dojmom, dvakrát sa ocitol v sľubnej šanci Thoresen, no istý Hellebuyck mu nedovolil skórovať. V tretej časti sa Američania nestiahli do defenzívnej ulity, ale zostali aktívni a v niektorých momentoch dokonca zasypali Haugena spŕškou striel. Vo veľkej šanci bol Sexton, z otočky iba tesne minul pravú žrď. Nóri odpovedali tvrdou strelou Aska, ktorý nechal vyniknúť Hellebuycka. Na druhej strane Haugen v poslednej chvíli upratal puk spred čiary po strele Lewisa. V závere si Američania ustrážili tesný náskok, Nórom už nepomohla ani power play bez brankára.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články