Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovinsko s Kopitarom nezvládlo prvý zápas

Bieloruskí hokejisti zvládli svoj úvodný súboj B-skupiny na 79. majstrovstvách sveta, keď v sobotu zvíťazili nad Slovinskom 4:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Červeno-bieli" mali počas dvoch tretín navrch a využili slabší deň brankára Roberta Kristana, Slovinci však v poslednej časti duel zdramatizovali. Bielorusi si v nedeľu 3. mája o 16.15 h zmerajú sily so Slovenskom, Slovinci nastúpia o 12.15 h proti Rusku.

B-skupina:

Bielorusko - Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 11. Stas (Korobov, Gavrus), 13. A. Kosticyn (Stas, Gavrus), 24. Kaľužnyj (A. Kosticyn, S. Kosticyn), 60. Kitarov - 11. Jeglič (Tičar), 52. Pance (Razingar, Kopitar).

Rozhodcovia: Nord (Švéd.), Wehrli (Švaj.) - Carnathan (USA), Semjonov (Est.), vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 5995 divákov.

Bielorusko: Lallande - Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko - A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn - Gavrus, Stas, Drozd - Stepanov, Kovyršin, Kulakov - Volkov, Kitarov, Demkov - Demagin

Slovinsko: Kristan - Gregorc, Robar, Kranjc, Kovačevič, Tavželj, Pretnar, Štebih, Vidmar - Jeglič, Tičar, Sabolič - Muršak, Kopitar, Verlič - Pance, D. Rodman, Razingar - Ograjenšek, Mušič, Goličič

V úvode mali navrch bieloruskí reprezentanti, no prvú veľkú šancu si vypracovali v 6. minúte ich súperi. Mušič unikol obrane, no sám pred Lalandem neuspel. Potom prišla gólová dvojminútovka. Najprv v 11. min Stas pri zaváhaní brankára Kristana otvoril skóre duelu, ale netrvalo ani 40 sekúnd a Slovincom sa podarilo vyrovnať - Jeglič prepasíroval puk pomedzi brankárove betóny. Vedenie Bielorusom prinavrátil v čase 12:16 A. Kosticyn, ktorý preukázal dôraz pred bránkou. Po hektických okamihoch sa hra upokojila a postupne sa vytratilo aj vysoké tempo. V 24. minúte spravil veľkú chybu Kristan, ktorý vykorčuľoval za pukom, no prehral súboj s A. Kosticynom a Kaľužnyj pohodlne skóroval do prázdnej bránky - 3:1.

Štvrtý zásah mohol pridať Volkov v polovici zápasu, no jeho strela zazvonila iba o konštrukciu bránky. Slovinci si v závere druhej časti vypracovali tri veľké šance, no kontaktný gól nestrelili. To sa im podarilo až v tretej tretine, v ktorej si vytvorili tlak, množstvo šancí a jednu z nich v 52. minúte využil Pance. V závere vyskúšali aj hru bez brankára, navyše pri presilovke, ale trestuhodne stratili puk v útočnom pásme a Kitarov upravil do prázdnej bránky na 4:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články