Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rakúšania zaskočili Švajčiarov

Hokejisti Švajčiarska pod vedením kanadského trénera Glena Hanlona nečakane prehrali vo svojom prvom zápase v A-skupine MS s Rakúskom 3:4 po nájazdovom rozstrele.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas v pražskej O2 aréne nepriniesol veľa vzruchu a iba priemernú kvalitu, lebo favorit sa prispôsobil tempu súpera a na to aj doplatil. Švajčiari nastúpia v nedeľu o 20.15 proti Francúzsku, Rakúšania sa už o 12.15 stretnú so Švédmi.

A-skupina:

Švajčiarsko - Rakúsko 3:4 po predĺžení a nájazdovom rozstrele (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. du Bois (Fiala, Almond), 26. Ambühl (Josi), 52. Bieber (Almond, Grossmann) - 23. T. Raffl (Pallestrang), 44. Lebler (Herburger), 60. M. Raffl (T. Raffl, Schumnig), + rozhodujúci nájazd Komarek.

Rozhodcovia: Kubuš (ČR), Piechaczek (Nem.) - Pihlblad (Švédsko), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 13.953 divákov.

Švajčiarsko: Berra - Kukan, Josi, Streit, du Bois, Geering, Grossmann, Blum - Hollenstein, Romy, Brunner - Fiala, Almond, Suri - Bodenmann, Schappi, Bieber - Trachsler, Ambühl, Wieser

Rakúsko: Starkbaum - Peter, Iberer, Pallerstrang, Heinrich, Schumnig, Mühlstein, Mitterdorfer - Lebler, M. Raffl, Herburger - T. Raffl, Komarek, Latusa - Rotter, Hundertpfunf, Geier - Ganahl, Fischer, Petrik

Švajčiari svoju očividnú hernú prevahu veľmi rýchlo premenili vo vedúci gól. Tento moment akoby ich ukolísal, naďalej síce dominovali, ale bez výraznejšej aktivity. Nešli im ani presilovky, Romy nevyužil trestné strieľanie a tento vývoj ku koncu tretiny posilnil Rakúšanov. Dovtedy bezzubý tím pokračoval vo zvýšenej iniciatíve aj v druhej časti a podarilo sa mu vyrovnať. Zrazu ich bolo celé klzisko a v presilovke sa mohli dostať do vedenia, ale udrelo na druhej strane, keď helvétsky tím skóroval v oslabení. Tieto momenty hru trochu oživili, ale ani jedno mužstvo sa už do druhej sirény nepresadilo.

V tretej tretine sa scenár zopakoval, Rakúšania vyrovnali, Švajčiari sa tretíkrát dostali do vedenia, ale súper 50 sekúnd pred uzavretím riadneho hracieho času poslal zápas do predĺženia. Nič svetoborné sa neudialo a v nájazdoch Švajčiari tromi zlyhaniami dokonali galibu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články