Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar sa teší na Majstrovstvá sveta

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa už teší na svetový šampionát v Česku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sobotu priletel na viedenské letisko Schwechat výborne naladený a pripravený vycestovať po krátkej zastávke v rodnej Dubnici do "slovenského" dejiska veľkého fóra v Ostrave. Tam by rád nadviazal na úspešnú zámorskú sezónu v Detroit najmä z hľadiska osobnej produktivity a prvú možnosť bude mať už v nedeľu proti Bielorusku.

Tatar mal do Viedne priletieť spoločne so svojím krajanom z tímu Red Wings Tomášom Jurčom. "Tomáš letel skorším letom. K tímu by sa mal pripojiť v priebehu soboty," uviedol na úvod stretnutia s novinármi Tatar. Následne sa rozhovoril smerom k šampionátu, hoci len pred dvoma dňami sa mu skončila profiligová sezóna s Detroitom vo štvrťfinále play off: "Teším sa už na chalanov aj na to, že si opäť zahrám za Slovensko. Smútok z vypadnutia už prešiel. Bolo to prvé kolo, vlastne len začiatok a deň ma to trošku mrzelo, ale prišla nová výzva. Na tú sa teším a hádam dosiahneme úspech."

Tatar má za sebou svoju najlepšiu sezónu v NHL. V základnej časti odohral v drese "červených krídel" všetkých 82 duelov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal k nim aj 27 asistencií. S 56-timi bodmi sa stal tretím najproduktívnejším hráčom tímu rovnako ako v následnom play off so štyrmi (3+1). Ani jeho produktivita však nestačila tímu z Michiganu na účasť v konferenčnom semifinále. "Je tam všeličo vylepšovať, ale ak by mi niekto povedal, že tá sezóna bude takáto, beriem to všetkými desiatimi," poznamenal.

Z Viedne však nenaberie priamo kurz Ostrava. "Idem najskôr domov. Dnes už nemám čo riešiť, zaveziem veci, vybavím niečo doma, dám sa dokopy a ráno by som chcel byť na tréningu," uviedol Tatar. Tréner Vladimír Vůjtek s ním počíta už v nedeľňajšom dueli B-skupiny proti Bielorusku (16.15 h) a produktívny krídelník je na to pripravený. ""Neviem len, ako tento zápas bude vyzerať, no nebude to jednoduché. Treba hrať jednoducho, nesnažiť sa veľa vymýšľať. Dúfam, že mi trošku chalani pomôžu," dodal.

Najväčším problémom najbližších dní môže byť pre Tatara aklimatizácia nielen na časový posun, ale aj európske rozmery klziska či slovenský herný systém. "Bude to náročné. Neviem, ako si na všetko zvyknem, ale budem sa snažiť, aby to bolo čo najrýchlejšie. Som európsky hráč, takže s adaptáciou na širšie klzisko zrejme nebudem mať taký problém ako napríklad Kanaďania. Čo sa týka herného systému, budem sa snažiť prísť v nedeľu ráno čo najskôr. Dúfam, že mi všetko potrebné vysvetlia a že si to osvojím. V tíme máme veľa dobrých obrancov aj útočníkov, navyše v bránke je Janko Laco. Cesta za úspechom však bude náročná," dodal.

V Ostrave nebude mať veľkú podporu len celý slovenský tím, ale aj Tomáš Tatar osobne. Z Dubnice to do menšieho z dejísk tohtoročného šampionátu bude mať blízko jeho rodina aj blízki priatelia. "Môže prísť mamina, či známi. Určite budem mať podporu v hľadisku, veď Ostrava je kúsok od môjho rodného mesta. Bude to navyše pekné zahrať si blízko domova. Už v Nemecku (rok 2010, pozn.) to bolo príjemné, pretože mohli za mnou prísť priatelia. Teraz je to ešte bližšie a chcem si to čo najviac užiť," uviedol strieborný medailista z Helsínk 2012.

Na uplynulých reprezentačných akciách či veľkých fórach mu okrem ťahúňa na ľade patrila aj špeciálna funkcia v kabíne. Známy bol ako dídžej, tento rok sa však so svojou obľúbenou funkciou možno bude musieť rozlúčiť. "Prichádzam dosť neskoro, chalani majú tieto veci zreje určené. Ak ale príde na muziku, určite sa prihlásim. Inak to nechám na iných," zakončil Tatar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články