Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Líder Slovincov Kopitar: „Hokej je tímová hra, jeden hráč nič nezmôže“

Líder slovinskej hokejovej reprezentácie Anže Kopitar sa predstaví na majstrovstvách sveta po sedemročnej pauze.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovincov čaká v ich úvodnom vystúpení na šampionáte v Česku súper z Bieloruska, 5. mája si zmerajú sily aj so Slovenskom.

Výber vedený trénerom Matjažom Kopitarom, ktorý je otcom hviezdneho útočníka Los Angeles Kings, bude chcieť v Prahe a Ostrave nadviazať na úspešné pôsobenie zo ZOH 2014. Slovinci v Soči šokovali hokejovú verejnosť, keď sa pri svojom debute pod piatimi kruhmi dostali až do štvrťfinále. „Na olympiáde sme si dokázali, že vieme hrať rovnocennú partiu s tými najlepšími mužstvami na svete. Ten turnaj je však už minulosťou. Na šampionáte v Česku chceme opäť ukázať dobrý hokej. Našim základným cieľom bude udržať sa medzi elitou," povedal Kopitar junior po piatkovom tréningu v Ostrave.

Najproduktívnejší hráč „kráľov" z Los Angeles v uplynulej sezóne hral naposledy na MS v roku 2008. Vtedy v Kanade Slovinci nezvládli boj o záchranu a z elitnej kategórie vypadli. „Som presvedčený, že teraz máme iné mužstvo. Kvalitnejšie do takej miery, aby sme sa udržali v tejto kategórii. Veríme si, ale vieme, že budeme musieť tvrdo pracovať na dosiahnutí svojho cieľa. Nikto nám nepomôže, bude to iba na nás," dodal 27-ročný center.

Kalifornčania vlani získali Stanleyho pohár, ale uplynulá sezóna NHL sa pre nich skončila sklamaním, keď nepostúpili do play off. Kopitar nad pozvánkou do národného tímu nerozmýšľal ani sekundu. „Vždy sa do reprezentácie rád vraciam. Stretnem sa tu s chalanmi, s ktorými som vyrastal a hrával v jednom tíme. Mám tu veľa priateľov a navyše tím vedie môj otec," povedal elitný útočník.

Kopitar opäť odmietol, že výkony mužstva stoja a padajú na jeho hre. „Hokej je tímová hra, jeden hráč nič nezmôže. Ani moji spoluhráči sa nespoliehajú iba na mňa. Určite nie sme tímom jedného hráča. Dokázali sme to na olympiáde v Soči a chceme to ukázať aj tu v Česku," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články