Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reklamu na hokej rozhodli až samostatné nájazdy

Domáci celok si v prvom zápase na MS zmeral sily so švédskymi hokejistami! Tento duel priniesol fantastický hokej a obrovskú drámu, ktorú rozhodli až samostatné nájazdy!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti domáceho Česka získali iba bod vo svojom prvom zápase v A-skupine MS, keď v pražskej O2 aréne prehrali so Švédskom 5:6 po nájazdovom rozstrele. Fantastické hokejové divadlo prinieslo množstvo zvratov, dramatických situácií a dvojbodový zásah troch koruniek.

Česi nastúpia v sobotu v rovnakom čase proti Lotyšsku, Švédi narazia o deň neskôr o 12.15 na Rakúšanov.

A-skupina:

Česko - Švédsko 5:6 po predĺžení a nájazdovom rozstrele (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 14. Jágr (Nakládal, Voráček), 43. Hertl (Němec, Klepiš), 52. Simon (Hejda), 53. Červenka (Voráček, Čáslava), 57. Zaťovič (Novotný, Simon) - 4. Lundqvist (Sjögren, Josefson), 8. Kronwall (Ekholm, Lander), 35. Rask (Lindholm, Hjalmarsson), 45. Lindström (Möller), 60. Sjögren (Lindström, Klingberg), + rozhodujúci nájazd Ekman-Larsson. Rozhodcovia: Piechaczek (Nem.), Rantala (Fín.) - Suominen (Fín.), Lazarev (Rus.), vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 17.383 divákov (vypredané).

Česko: Salák - Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Jordán - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Jan Kovář, Klepiš - Červenka, Novotný, Hertl - Simon, Koukal, Zaťovič.

Švédsko: Enroth - Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall, Ahnelöv, Rahimi, Ekholm - Sjögren, Lundqvist, Josefson - Eriksson, Lander, Forsberg - Möller, Ericsson, Lindström - Lindholm, Rask, Hjalmarsson.

Česi vyleteli na svojho tradičného rivala mimoriadne divoko. V elektrizujúcej atmosfére v prvých troch striedaniach bolo ťažko rátať a menovať hráčov, ktorí jeden za druhým ohrozili švédsku bránku. Lenže Švédi peklo prežili a aktívnym forčekingom začali dostávať pod tlak súperových obrancov a po sústave ich chýb jednu využili. Onedlho viedli už 2:0 a keďže Česi opäť šliapli na plný plyn, hral sa vynikajúci hokej. V prvej tretine stihli Česi ešte znížiť a v druhej časti viacerí útočníci na čele s Jágrom boli milimetre od vyrovnania. Švédov akoby vyčerpala excelentná 20-minútovka a keďže aj domáci zvoľnili, zápas úrovňou klesol do priemeru. Z neho ale ako blesk z čistého neba vynikla neskutočné bekhendové expozé dvojice Lindholm-Rask a Tre Kronor viedli 3:1. Čechom sa na začiatku tretej časti podarilo opäť v presilovke znížiť, lenže vzápätí pustili súpera do kontry dvoch na jedného a opäť sa viezli v dvojgólovom manku. Česká striedačka zareagovala premiešaním a zredukovaním formácií a mužstvo dvoma pohotovými bekhendami v 53. minúte vyrovnalo na 4:4. Tri minúty pred koncom riadneho času už bolo 5:4 pre domácu reprezentáciu, lenže fantastické hokejové divadlo sa tým neskončilo - Švédi vyrovnali 53 sekúnd do sirény v presilovke znásobenej o power play. Voráček následne zabránil Švédom skórovať a zachránil v ich čistej šanci predĺženie, ale pre faul išiel na trestnú. Oslabenie troch proti štyrom českí hokejisti so šťastím prežili, aj následný tlak do konca nadstavbovej 5-minútovky, ale v nájazdoch za nich trafil len Voráček.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články