Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusko o svojom triumfe rozhodlo už v prvej tretine

Ruskí hokejisti vstúpili do šampionátu víťazne. Po dobrom výkone si poradili s Nórskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ruskí hokejoví reprezentanti vstúpili do MS v Česku triumfom nad Nórskom 6:2. Zborná vo svojom otváracom vystúpení v "slovenskej" B-skupine od úvodu dominovala a už v prvej tretine nasúkala svojmu súperovi štyri kúsky. Obhajcovia trofeje však nezachytili začiatok druhej časti a Nóri sa dvoma gólmi z hokejky Patricka Thoresena opäť dostali do zápasu. Duel však už viac nezdramatizovali, keďže favorit pridal do prestávky ďalšie dva góly a rozhodol o svojom triumfe.

Ďalší zápas v skupine odohrajú Nóri v sobotu o 20.15 h, keď narazia na USA, Rusi si v nedeľu o 12.15 zmerajú sily so Slovinskom.

B-skupina (Ostrava)

Rusko - Nórsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)

Góly: 3. Šipačov (Kovaľčuk, Dadonov), 4. Anisimov (Kovaľčuk), 16. Zaripov (Mozjakin, Tichonov), 17. Tichonov (Medvedev, Zaripov), 30. Čudinov (Mozjakin, Zaripov), 35. Panarin (Šipačov, Birjukov) - 21. Thoresen (M. Olimb, Holös), 27. Thoresen (M. Olimb, Ask). Rozhodovali: Mayer (USA), Ronn (Fín.) –Dahmen (Švéd.), Mills (Kan.), vylúčení na 2 min: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6314 divákov.

Rusko: Bobrovskij - Čudinov, Belov, Jakovlev, Medvedev, Kulikov, Antipin, J. Birjukov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Anisimov, Plotnikov, Kovaľčuk - Mozjakin, Tichonov, Zaripov

Nórsko: Volden - Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Ödegaard, Sörvik, Nörstebö - Thoresen, Bastiansen, M. Olimb - Rosseli Olsen, K.A. Olimb, Martinsen - Forsberg, Ask, Röymark - Dahlström, Stene, Roest - Lövlie

Favorizovaní Rusi svojho súpera nešetrili a vedenia sa ujali už v tretej minúte, keď Šipačov premenil prvú presilovku. O 19 sekúnd neskôr bolo už 2:0, Anisimov sa dostal za obranu a blafákom do ľavej strany nedal Voldenovi šancu. Zborná dominovala aj v ďalšom priebehu a na Nórsku bránku sa valil jeden útok za druhým. Volden odolal až do 16. minúty, keď Rusi predviedli peknú akciu, na ktorej konci bol Zaripov - 3:0. O minútu neskôr pridal Tichonov aj štvrtý presný zásah. Ruskú dominanciu v prvej dvadsaťminútovke názorne ukázala aj štatistika striel - 15:1 v ich prospech. Nóri si cez prestávku vyčistili hlavy a do druhého dejstva naskočili výborne. Po 25 sekundách našiel M. Olimb pred bránkou voľného Thoresena a ten pohotovo zakončil - 4:1. Líder Nórska zdramatizoval duel v 27. minúte, keď jeho tečovaná strela prekvapila Bobrovského a bolo 4:2. To Rusov opäť poriadne nabudilo a v priebehu piatich minút upravili znova na rozdiel štyroch gólov, presadili sa Čudinov a Panarin. V treťom dejstve sa už stav nemenil a tak si obhajcovia trofeje pripísali na konto prvé tri body.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články