Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada si poľahky poradila s Lotyšskom

Hokejisti Kanady impozantne vstúpili do bojov na MS v Česku, keď v prvom pražskom zápase v A-skupine zdolali Lotyšsko 6:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O výsledku rozhodli už úvodné minúty, v ktorých bol pobaltský tím príliš poddajný, čo favorit využil na získanie výrazného náskoku. Kanaďania sa v druhom zápase základnej fázy predstavia v nedeľu o 16.15 proti Nemecku, Lotyši nastúpia už v sobotu o 20.15 proti domácim Čechom.

A-skupina:

Kanada - Lotyšsko 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Góly: 10. MacKinnon (Spezza, Savard), 14. Spezza (Hamhuis, MacKinnon), 15. Duchene (Hall, Barrie), 23. Toffoli (Hamhuis, Burns), 24. Spezza (MacKinnon, Crosby), 60. Crosby (tr. strieľanie) - 53. Daugavinš (Džerzinš, Darvinš).

Rozhodcovia: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) - Kilian (Nór.), Lhotský (ČR). Vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 16.013 divákov.

Kanada: Smiths - Hamhuis, Burns, Wiercioch, Savard, Muzzin, Barrie, Ekblad - MacKinnon, Crosby, Spezza - Ennis, Giroux, Seguin - Duchene, Hall, Eberle - Couturier, O Reilly, Toffoli

Lotyšsko: Muštukovs (24. Masalskis) - K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galvinš, Širokovs, Cibulskis, M. Jass - Bukarts, Sprukts, M. Redlihs - Daugavinš, Džerzinš, Darzinš - Cipulis, Darzinš, Saulietis - K. Jass, Abols, Skvorcovs.

Lotyši, ktorí vlani na zimnej olympiáde Kanadu na jej zlatej ceste riadne vyobšívali, začal zarážajúco bojazlivo. Prílišný rešpekt bol vodou na mlyn favorita, ktorý sa pár minút porozhliadal, oťukal si mantinely a potom udrel v krátkom čase tromi dynamickými kombináciami. PO treťom góle si kouč Lotyšov vybral oddychový čas a ten pomohol, lebo Kanaďanov až do prvého klaksónu pribrzdil v apetíte. Až v 28. minúte prišiel prvý trest za faul a aj ten "spáchal" Crosby, čo jasne demonštrovalo, že odovzdaní Lotyši príliš do stretov s Kanaďanmi nešli. Medzitým už prehrávali 0:5 a vystriedali brankárov a Masalskis sa ukázal v lepšej fazóny. Z hry však neinkasoval gól aj preto, že Kanaďania trochu poľavili a dokonca dovolili súperovi streliť čestný gól. Záver zápasu ozdobil Crosbyho gól z trestného strieľania.

Nathan MacKinnon, Kanada: "Jednoznačne je to o super spolupráci s prvotriednymi hráčmi, akí sú Sid a Spezz. S nimi to išlo povznášajúco. Sú to konštruktívni hráči so skvelými zručnosťami, neustále hrajú so zdvihnutou hlavou a hľadajú voľného spoluhráča. Bude to tu určite veľmi príjemný hokej."

Lauris Darzinš, Lotyšsko: "Myslím, že po solídnom úvode sa naše štruktúry rozpadli. To sa proti Kanade nemôže stať. Mali pár šancí, niektoré využili a stav 0:3 sa proti takémuto súperovi v podstate nedá dotiahnuť. Nemyslím si, že by to dakto dokázal."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články