Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínsko na úvod prehralo s USA

Fínskym hokejovým reprezentantom sa nevydaril vstup do MS v Česku, keď vo svojom úvodnom vystúpení v "slovenskej" B-skupine prehrali v piatok s USA nečakane hladko 1:5.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Držitelia strieborných medailí z Minska doplatili v ostravskej ČEZ Aréne na nepremenené šance v úvode a diery v defenzíve, ktoré lepšie pripravený súper potrestal. Ďalší zápas v skupine odohrajú Američania v sobotu o 20.15, keď narazia na Nórov, Fíni si budú môcť napraviť chuť v nedeľu o 20.15 v dueli s Dánmi.

B-skupina (Ostrava)

USA - Fínsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Góly: 20. Moses (Nelson, Krug), 32. Hendricks (Sexton), 35. Sexton (Krug, Hendricks), 47. Bonino (Moses, Nelson), 58. Hendricks (Larkin) – 26. Jokipakka (Pesonen, Kemppainen).

Rozhodovali: Björk (Švéd.), Bulanov (Rus.) - Lederer, Tosenovjan (obaja ČR), vylúčení na 2 min.: 4:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 8812 divákov.

USA: Hellebuyck – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Gardiner – Moses, Bonino, Nelson – Morin, Arcobello, Lee – Lewis, Eichel, Vesey – Sexton, Larkin, Hendricks – Smith

Fínsko: Rinne - Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä - Aaltonen, Kontiola, Ruutu - Donskoi, Barkov, Jokinen - Hartikainen, Immonen, Pihlström - Kemppainen, J. Pesonen, Louhivaara

Fíni mali síce od úvodu herne i strelecky mierne navrch, no narážali na pozorného brankára Hellebuycka. Ten v prvej tretine zmaril nájazdy Lepistöa i Jokinena a sebaisto pôsobil aj pri súperových presilovkách. Američania trpezlivo čakali na svoju šancu a dočkali sa tesne pred sirénou, keď Moses, ináč kanonier Jokeritu Helsinki, z uhla bekhendom parádne zavesil pod hornú žŕdku - 0:1. V druhej časti sa hra ešte viac zrýchlila a hokej mal v týchto chvíľach grády. O vyrovnanie sa postaral obranca Jokipakka, ktorý cez klbko hráčov prestrelil Hellebuycka. Následne mohol nakloniť misky váh na stranu "Suomi" Barkov, no opečiatkoval iba hornú spojnicu.

Fíni pri svojich ofenzívnych akciách však nechávali vzadu poriadne okná a Američania voľný priestor využívali na rýchle výpady. V 32. minúte po chybe Mäntylu vyrazil do brejku Sexton a po jeho strele Hendricks pohodlne dorazil puk do siete. Vzápätí spálil šancu Eichel, keď z dorážky napálil puk do Rinneho. Fíni nebrali hrozby vážne a v 35. min Sexton prestrelil fínskeho branára aj za výrazného prispenia cloniaceho Hendricksa. V treťom dejstve zámorský tím herne nepoľavil, nezahrabal sa v defenzíve, ale pokračoval v aktívnej hre a výsledkom bol štvrtý gól vo fínskej sieti, keď Rinnemu prešla do siete pomerne ľahká strela Bonina. Fíni to už štyri a pol minúty pred koncom v početnej výhode odvolali brankára, no ani tento ťah im nevyšiel, na 5:1 spečatil do prázdnej bránky Hendricks.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články