Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek vyradil ešte dvoch hráčov, Halák neodpovedal

Tréneri uzavreli nomináciu po stredajšom tréningu, poslednom pred odchodom národného tímu do Ostravy. Vůjtek berie na šampionát dokopy 25 hráčov - troch brankárov, osem obrancov a 14 útočníkov, nie všetkých však zapíše na súpisku pred prvým zápasom proti Dánsku (v sobotu o 12.15).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku (1.-17. mája) sa nedostali obranca Christián Jaroš a útočník Marcel Haščák. Tréner Vladimír Vůjtek si naopak zo širšieho kádra ponechal na súpiske Adama Jánošíka, Patrika Lušňáka i ofenzívne duo z Třinca Vladimír Dravecký a Štefan Ružička.

Vedeniu reprezentácie sa stále nepodarilo skontaktovať s brankárom Jaroslavom Halákom, ktorý vypadol s New Yorkom Islanders v 1. kole play off NHL.

Spomedzi deviatich obrancov v kádri zostal "Čierny Peter" 19-ročnému Jarošovi. Negatívnu správu sa dozvedel od realizačného tímu v stredu krátko pred obedom. "Dosť ma to sklamalo. Dúfal som, že to vyjde. Nestalo sa, život ide ďalej," povedal zadák Luley. Už na predpoludňajšom tréningu mal na sebe ako jediný z hráčov oblečený žltý dres, väčšinu nácvikov presedel na striedačke. "Už vtedy mi to došlo. Nič sa nedá robiť. Bolo to o zužovaní kádra, ja som bol navyše, tak som musel ísť domov. Tréner mi povedal, že môj čas ešte príde."

Vyradenie krátko pred šampionátom bolí, mladý obranca to ale berie športovo. "Pobyt v reprezentácii počas záverečnej prípravy mi dal veľmi veľa. Spoznal som realizačný tím, nových spoluhráčov, našiel nových kamarátov. Získal som skúsenosti po boku takých hráčov ako sú Dominik Graňák či Laco Nagy, to si veľmi cením." Na národný tím Jaroš určite nezanevrie. "Určite si pozriem zápasy slovenskej reprezentácie v televízii, možno sa na nejakých objavím aj v Ostrave a Prahe. Verím, že chalani postúpia do štvrťfinále. Budem im držať palce, nech urobia čo najväčší úspech," dodal.

Záverečná nominácia SR na MS v Česku (1.-17. mája):

brankári: Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia: Andrej Meszároš (Buffalo/NHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha/ČR), Michal Sersen, Ivan Baranka (obaja Slovan Bratislava/KHL), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Adam Jánošík (HC Košice)

útočníci: Marián Gáborík (Los Angeles Kings/NHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers/NHL), Richard Pánik (Toronto Maple Leafs/NHL), Marko Daňo (Columbus Blue Jackets/NHL, Springfield Falcons/AHL), Milan Bartovič, Libor Hudáček (obaja Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Surový (HC Slovan Bratislava/KHL, HC 05 Banská Bystrica), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Biel.), Vladimír Dravecký, Štefan Ružička (obaja HC Oceláři Třinec/ČR)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články