Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

K slovenskému tímu sa už pripojili aj Gáborík, Dravecký a Ružička, Vůjtek osloví Haláka

Na zraze už aj Gáborík, Dravecký a Ružička, Vůjtek osloví Haláka
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek privítal na utorkovom záverečnom zraze pred MS v Ostrave aj trio útočníkov Marián Gáborík, Vladimír Dravecký a Štefan Ružička. Negatívnu správu sa dozvedel od Ladislava Nagya, s ktorým definitívne nemôže počítať na šampionáte. Tridsaťpäťročného krídelníka vyradilo z hry svalové zranenie stehna a čaká ho štvortýždňová liečba.

Vedenie reprezentácie plánuje kontaktovať aj brankára Jaroslava Haláka, ktorého New York Islanders vypadli v 1. kole play off NHL po sedemzápasovej sérii s Washingtonom. "Oslovíme aj Jara Haláka. Vzhľadom na časový posun sme sa s ním ešte nestihli skontaktovať. Ťažko povedať, kedy by mohol prísť do Ostravy. Ak všetko pôjde hladko, v piatok by sa mohol pridať k tímu. V tej forme, v akej je, by mal byť našou brankárskou jednotkou," uviedol tréner Vůjtek na utorkovom zraze. Toho nepotešila informácia o Nagyovi. "Bohužiaľ, ukázalo sa, že zranenie Nagya je vážne a že nemôže ísť na majstrovstvá sveta. Reagovali sme tak, že sme povolali do kádra Štefana Ružičku. Je to typ, ktorý sa nám hodí do koncepcie. Je to pravák. Počítame s ním na presilovky."

Kanonier Los Angeles Gáborík sa po skončení klubovej sezóny dva týždne pripravoval individuálne v zámorí a na Slovensko priletel až v nedeľu. Tridsaťtriročný krídelník si na majstrovstvách odkrúti premiéru pod trénerom Vůjtekom. "Myslím si, že dosiahol väčšie úspechy a spravil veľký kus roboty. Teším sa. Mali sme nejaké stretnutie, tak sme sa trošku porozprávali, čo a ako," povedal Gáborík.

Dvojica z Třinca Dravecký - Ružička sa pripojila k národnému tímu po konci finálovej série českej extraligy. Ružičku povolal Vůjtek vzhľadom na zranenie Nagya. "Mám ešte nejaké zmiešané pocity po prehre vo finále, ale to už prebolelo a už myslím na reprezentáciu. Verím, že si zahrám na šampionáte a budem veľmi rád, ak sa to podarí. Som rád, že som tu, tešil som sa na všetkých chalanov, dlho som ich nevidel," povedal Dravecký.

Reprezentačný tréner stále ešte neuzavrel nomináciu na MS. Po záverečnom prípravnom dvojzápase s Lotyšskom (1:5, 2:3 sn) vyradil z kádra kvarteto Ivan Švarný, Rastislav Dej, Radoslav Tybor a Ján Sýkora. Momentálne sú v tíme traja brankári, deväť obrancov a 15 útočníkov. V stredu by mali mužstvo opustiť ešte jeden zadák a jeden útočník.

Tréner si necháva ešte voľné okienka pre prípadné posily z NHL. V 1. kole play off stále bojuje Detroit s Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom, stav série medzi Red Wings a Tampou Bay je 3:3 na zápasy. Malá šanca je, že by reprezentáciu mohol posilniť obranca Martin Marinčin. Farma Edmontonu Oklahoma totiž mieri v 1. kole play off AHL jasne za postupom, v sérii hranej na tri víťazstvá vedie 2:0 na zápasy. V hre je aj Marek Hrivík, jeho Hartford prehráva v 1. kole 1:2.

Každý tím môže na šampionátovú súpisku zaradiť maximálne 25 hráčov. Vůjtekovi však stačí dve hodiny pred prvým zápasom na MS nahlásiť zoznam s dvoma brankármi a 15 korčuliarmi, ktorý bude môcť postupne doplňovať podľa vývoja situácie v zámorí.

Slovenskí hokejisti absolvujú pred cestou do Ostravy ešte v stredu jeden tréning v Bratislave (10.00 h). Do dejiska MS odcestujú vo štvrtok ráno, odchod od Zimného štadióna Ondreja Nepelu je naplánovaný na 8.30 h.

Káder SR pred MS v Česku (1.-17. mája):

brankári: Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia: Andrej Meszároš (Buffalo/NHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha/ČR), Michal Sersen, Ivan Baranka (obaja Slovan Bratislava/KHL), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice)

útočníci: Marián Gáborík (Los Angeles Kings/NHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers/NHL), Richard Pánik (Toronto Maple Leafs/NHL), Marko Daňo (Columbus Blue Jackets/NHL, Springfield Falcons/AHL), Milan Bartovič, Libor Hudáček (obaja Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Surový (HC Slovan Bratislava/KHL, HC´05 Banská Bystrica), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michel Miklík, Marcel Haščák (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Biel.), Vladimír Dravecký, Štefan Ružička (obaja HC Oceláři Třinec/ČR)

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články