Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme súperov Slovenska: Druhým sokom húževnatí Bielorusi

Pozrieme sa na minuloročných štvrťfinalistov
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hneď deň po prvom zápase Slovenska na MS v Česku s Dánskom čaká našich reprezentantov ďalší ťažký oriešok. V ostravskej ČEZ Aréne si zmeriame sily s húževnatým výberom Bieloruska. Aktuálne štrnásty celok rebríčka IIHF bude určite chcieť nadviazať na skvelý výsledok z minuloročného domáceho šampionátu. Bielorusi v Minsku obsadili konečné siedme miesto, čo bolo najlepšie umiestnenie od šampionátu v Lotyšsku 2006. Aj to svedčí o tom, že našich chlapcov po nevyspytateľných Dánoch čaká ďalší tvrdý oriešok.

O tom svedčí aj bieloruská nominácia. Rovnako ako v nominácii Dánov aj v tej bieloruskej chýba hráč z NHL. To ale v prípade Bielorusov kvalitu tímu určite nezníži. Veď až 21 hráčov pôsobí v kluboch Kontinentálnej hokejovej ligy. Ostatní hráči hrajú taktiež veľmi kvalitnú domácu súťaž. Medzi najväčšie hviezdy bieloruských zubrov určite patria Andrej Kosticyn (HK Soči/KHL), Artur Gavrus (Dinamo Minsk/KHL) či Sergej Demagin (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL).

Súpiska Bieloruska na MS v Česku k 24. aprílu 2015:

brankári: Igor Brikun (HK Gomeľ), Stepan Goriačevskich (Jugra Chanty-Mansijsk/KHL), Dmitrij Miľčakov (Dinamo Minsk/KHL), Michail Karnauchov (Dinamo Molodečno)

obrancovia: Jevgenij Lisovec, Iľja Kaznadej, Iľja Šinkevič, Oleg Goroško (všetci Dinamo Minsk/KHL), Nikolaj Stasenko (Severstaľ Čerepovec/KHL), Dmitrij Korobov (Atlant Mytišči/KHL), Andrej Karev, Ivan Usenko (obaja Šachtar Soligorsk), Michail Choromando, Nikita Ustinenko (obaja HK Gomeľ)

útočníci: Jevgenij Kovyršin (Severstaľ Čerepovec/KHL), Alexander Kitarov, Artur Gavrus, Sergej Drozd, Pavel Razvadovskij, Alexej Kaľužnyj, Arťom Demkov, Alexander Pavlovič (všetci Dinamo Minsk/KHL), Andrej Kolosov (HK Gomeľ), Andrej Kosticyn (HK Soči/KHL), Alexej Jefimenko (Sibir Novosibirsk/KHL), Arťom Volkov (Avangard Omsk/KHL), Andrej Stepanov (Neftechimik Nižnekamsk, Dinamo Minsk/KHL), Sergej Demagin (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Igor Karabanov (Šachtar Soligorsk)

Na MS nám to s Bielorusmi ide viac ako v príprave

Od roku 2005 sme sa s Bielorusmi stretli na MS šesťkrát. Slovenskí hokejisti majú na svojom konte štyri víťazstvá a dve tesné prehry. V roku 2005 sme zvíťazili 2:1. O rok neskôr nám Bielorusi prehru vrátili, keď sme im v lotyšskej Rige podľahli 1:2. V Moskve v roku 2007 sme Bielorusov porazili výsledkom 4:3. Ďalšia prehra prišla o dva roky neskôr. Vo Švajčiarsku naši hokejisti padli až po predĺžení (1:2). Na nemeckom šampionáte v roku 2010 otáčali naši hráči nepriaznivý stav a nakoniec zvíťazili 4:2. Naposledy sme sa s bieloruským výberom stretli na MS vo fínskych Helsinkách, kedy sme zvíťazili vysoko 5:1.

Na medzinárodných turnajoch a v prípravných zápasoch sa nášmu mužstvu s Bielorusmi darí menej. Od roku 2005 sme dokázali vyhrať iba 6 zápasov z dvanástich.

Len tri víťazstvá v príprave, jedno práve so Slovákmi

Bielorusi začali prípravu víťazstvom na domácom ľade s Lotyšskom (4:2). Potom ale na ďalšie víťazstvo čakali až do súboja so Slovenskom. Dovtedy stihli prehrať s Lotyšskom (0:1) a dvakrát s Dánskom (1:6 a 1:3). Potom ale už prišla spomínaná výhra so slovenským výberom 5:4 po samostatných nájazdoch. Naši im ale už o deň neskôr prehru vrátili, keď zvíťazili 5:2. Posledný dvojzápas odohral náš druhý súper na MS na domácej pôde s Nórmi. Najskôr zvíťazil 5:1, potom ale prišla porážka na záver prípravy. Nóri dokázali poraziť Bielorusov tesne 2:3.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články