Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česi bez medaily, obhajcovia bronzoví

Švédski hokejoví reprezentanti si vybojovali bronz na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. Obhajcovia vlaňajšieho titulu zdolali v nedeľňajšom zápase o tretie miesto Čechov 3:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švédi sa presadili už v 5. minúte, keď si Lindströmovu prihrávku zrazil do siete obranca Zaťovič. V 16. minúte pridal druhý gól po peknej akcii Hjalmarsson. V 49. minúte definitívne rozhodol o triumfe "troch koruniek" Backlund. Česi si vypracovali množstvo šancí, no sklamala ich koncovka, keď nedokázali premeniť vyložené príležitosti a navyše niekoľkokrát nastrelili žŕdku Nilssonovej bránky. Zverenci trénera Vladimíra Růžičku tak nedali gól dlhých sedem tretín. o bronz: Švédsko - Česko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)Góly: 5. Lindström (Andersen, Möller), 16. Hjalmarsson (Danielsson, Ekholm), 49. Backlund (Gustafsson, Lindström).
Rozhodovali: Bulanov (Rus.), Ronn (Švaj.) - Suominen (Fín.), Valach (SR), vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 14.001 divákov. Švédsko: Nilsson – Ekholm, Fransson, Erixon, Gustafsson, Burström, Andersen, Nygren - Lindström, Backlund, Möller – Nyquist, Järnkrok, Klasen – Ericsson, Lundqvist, Axelsson - Hjalmarsson, Sjögren, Danielsson - Rasmussen Česko: Salák - Vitásek, Němec, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář, Ševc - Jágr, Novotný, Červenka - Hertl, Sobotka, Klepiš - Sekáč, Hudler, Zaťovič - Vondrka, Kovář, Rolinek - RůžičkaÚvod zápasu o bronz mal rýchly spád a obe mužstvá si v ňom vypracovali viacero dobrých príležitostí. Ako prví pohrozili Česi, keď v 4. minúte posunul Červenka puk Jágrovi a ten nebezpečne vystrelil na švédskeho gólmana Nilssona. Skóre však otvorili o minútu neskôr ich súperi. Lindström potiahol puk za bránku, odkiaľ prihrával na dobre postaveného Möllera, no ešte pred ním tečoval puk za Salákov chrbát obranca Zámorský - 1:0. Česi si následne zahrali dve presilovky, ale veľa toho nevymysleli a Nilssona prakticky neohrozili. V 13. minúte mohli pridať Švédi druhý gól, keď sa dostal do brejku Lindström, no Salák si s jeho strelou poradil. V 16. minúte však už kapituloval po peknej akcii štvrtého útoku Švédska. Hjalmarsson vybojoval puk pri mantineli, prihral Ekholmovi, ktorý z prvej poslal puk na druhú stranu na Danielssona a ten ho taktiež na jeden dotyk prihral späť na ľavý kruh Hjalmarssonovi, ktorý trafil do odkrytej bránky - 2:0.Česi si v druhej tretine zahrali trikrát v početnej výhode a vypracovali si viacero dobrých šancí na zníženie. Jágr, Červenka ani Němec však Nilssona neprekonali a keď sa to v 31. minúte už podarilo Sobotkovi, Švédov zachránila konštrukcia bránky. Ďalšia možnosť prišla v 33. minúte. Zámorský našiel strieľanou prihrávkou Jágra, no najproduktívnejší Čech na turnaji ho tečoval len tesne vedľa Nilssonovej bránky. Česi mali prevahu aj v ďalšom priebehu, no rovnako ako v semifinále proti Fínsku ich sklamala koncovka. V závere druhého dejstva zazvonili žŕdky na oboch stranách klziska, švédsku bránku nastrelil Vondrka, na druhej strane opečiatkoval konštrukciu Möller. Zverenci trénera Vladimíra Růžičku prestrieľali súpera v prvých dvoch tretinách 23:15.Švédi si v úvode záverečnej časti zahrali dve presilovky po sebe a mohli definitívne zlomiť zápas na svoju stranu. V 44. minúte Nyquist prekorčuľoval zo stredného pásma až pred bránku, zbavil sa troch brániacich hráčov, no jeho bekhendové zakončenie skončilo v Salákovej lapačke. O minútu neskôr dorážal Rolinek už za ležiaceho Nilssona, ale švédsky gólman pohotovo hokejkou zastavil puk pred bránkovou čiarou. V ďalších minútach si Švédi pozorne strážili dvojgólový náskok a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Jeden z nich im vyšiel v 49. minúte, keď išli dvaja na jedného a Backlund zvýšil na 3:0. Česi už do konca zápasu odpoveď nenašli a tak sa z bronzu tešili "tri korunky".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články