Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek pochválil Pánika, prekvapila ho taktika Lotyšov

Predposledný prípravný duel pred májovými MS v Ostrave sa slovenským hokejistom absolútne nevydaril.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V Rige Slovákom proti domácim Lotyšom viazla súhra, nevychádzali kombinácie, nedarilo sa im v koncovke, navyše sami sa dopúšťali chýb v obrane. Výsledkom bola jednoznačná prehra 1:5. Podľa trénera SR Vladimíra Vůjteka sa pod neúspech podpísala nečakaná taktika, s ktorou v piatok vyrukoval pobaltský tím. Ten si už v úvodnej dvadsaťminútovke vypracoval rozhodujúci trojgólový náskok.

"Súpera sme nepoznali, v prvej tretine nás prekvapil taktikou, ktorú sme nečakali. Lotyši vysunuli až dvoch hráčov na našu modrú čiaru a nám to robilo veľké problémy. Nestíhali sme, prečísľovali nás, dali nám v úvodnej tretine tri góly a prakticky rozhodli zápas. Od druhej tretiny sme sa zlepšili a stretnutie už bolo potom vyrovnané. Samozrejme, súperov náskok sme už nedokázali dohnať," hodnotil stretnutie pre TASR reprezentačný tréner.

Prvýkrát v záverečnej príprave nastúpili za národný tím už aj posily z NHL. Príležitosť dostali Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký, ktorý prevzal funkciu kapitána. Na ich výkone však bolo badať, že sa ešte celkom nezžili s väčším európskym klziskom. "Sme radi, že prišli o týždeň skôr. Mohli tak odohrať dva prípravné zápasy a majú šancu si skôr zvyknúť na širšie klzisko. Myslím si, že napríklad Pánik hral veľmi dobre," pochválil Vůjtek krídelníka Toronta Maple Leafs. Ani za nepriaznivého stavu neuvažoval tréner o zmene na brankárskom poste: "Potrebujeme dostať Jána Laca do zápasového tempa. Dlho bol chorý, potrebujeme, aby sa v bránke zabýval."

Slováci horeli najma v defenzíve, kde nedokázali včas pokrývať súpera. V niektorých situáciách posobili brániaci hráči ako štatisti, ktorí sa nečinne prizerajú lotyšským kombinačným akciám. Domáci celý čas kontrolovali vývoj stretnutia, držali si gólový odstup a na záver súpera ešte zosmiešnili exhibičným kúskom Kasparsa Daugavinša. Kapitán Lotyšov pri trestnom strieľaní viedol puk iba špičkou čepele hokejky a efektným spôsobom spečatil výsledok na 5:1.

Napriek prehre našiel Vůjtek v hre svojho tímu aj pozitívne prvky: "Vyskytli sa aj dobré momenty. Napríklad druhú tretinu sme odohrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme nedali góly, je to stále o tej koncovke. V zajtrajšom zápase musíme nadviazať na tú 15-minútovku z druhej tretiny, potom můžeme byť úspešní."

V sobotňajšej odvete s Lotyšskom, ktorá bude pre Slovákov zároveň poslednou hernou previerkou pred svetovým šampionátom v Česku, príde k niekoľkým zmenám v zostave. Do duelu určite zasiahne útočník Columbusu Marko Daňo, ktorý v piatok dostal po prílete z USA ešte voľno.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články