Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

O titul majstra sveta zborná proti suomi

Vo finále 78. MS v hokeji nastúpia proti sebe Rusko a Fínsko. Rozhodlo o tom druhé sobotňajšie semifinále, v ktorom zdolali Fíni český výber 3:0 a v boji o titul svetového šampióna tak vyzvú doposiaľ nezdolaných Rusov. Pred zápasovou derniérou MS v Minsku budú bojovať o zisk bronzových medailí Česi proti Švédom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zborná, ktorá v prvom semifinále zdolala Švédov 3:1, sa bude v nedeľu o 20.00 SELČ v Minsk aréne snažiť o zisk piateho triumfu majstra sveta v ére samostatnosti. Naposledy sa z neho tešila pred dvoma rokmi v Helsinkách, kde vo finále zdolala Slovensko 6:2. Fíni sa vo finále šampionátu predstavia opäť po troch rokoch, keď v Bratislave triumfovali v záverečnom dueli MS 2011 nad Švédmi a získali druhýkrát v histórii najjagavejší kov. Za možnosť bojovať o zisk tretieho zlata môžu ďakovať aj Švajčiarom, ktorí im víťazstvom nad Lotyšskom 3:2 v B-skupine otvorili cestu do vyraďovacích bojov.
Záverečný program MS - nedeľa 25. májao 3. miesto :
15.00 SELČ Švédsko - ČeskoIde o zápas, ktorý nemá jasného favorita. V prvom vzájomnom dueli na MS bola herná prevaha na strane českého tímu, ten však zápas nezvládol v koncovke. Švédi to na český tím dlhodobo vedia, ale dá sa čakať aj to, že ich súper sa budú chcieť rehabilitovať za nie práve najvydarenejšie semifinálové vystúpenie. I napriek tomu sú pred zápasom vyššie šance na víťazstvo na strane Švédska. To podávalo na turnaji vyrovnanejšie výkony a oprieť sa môže o celý tím. U Čechov to naopak niekedy vyzeralo, že uspieť chce len Jágr. finále 20.00 SELČ Rusko - Fínsko Vo finále je naopak favorit jasný. Zborná prechádza turnajom ako nôž maslom a bolo by prekvapením, ak by prvý krát zaváhala práve vo finále. Na druhú stranu, história pamätá aj podobné prípady, niečo podobné sa stalo Fínom pred 8 rokmi na zimných olympijských hrách v Turíne. Ich výhodou je, že nemajú čo stratiť. Otázkou však je, či to bude stačiť. Prvý vzájomný zápas ovládli jednoznačne Rusi a niečo podobné sa očakáva aj vo finále. Zvládne ruský medveď pozíciu favorizovaného celku?

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články