Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Súper Slovákov ohlásil príchod silnej útočnej zbrane. Druhá hviezda dala teraz hokej bokom

ŠTOKHOLM - Adrian Kempe posilní švédsku hokejovú reprezentáciu na MS v Prahe a Ostrave. Útočník Los Angeles to oznámil v piatok večer. Kings vypadli v 1. kole play off NHL s Edmontonom Oilers 1:4 na zápasy. Vylúčená je účasť Filipa Forsberga, ktorého Nashville prehral s Vancouverom (2:4 na zápasy), krídelník odmietol pozvánku z rodinných dôvodov, s manželkou čakajú prvé dieťa. Švédi sú siedmi súperi Slovenska v základnej B-skupine.
Útočník Filip Forsberg.
Útočník Filip Forsberg. Zdroj: TASR/AP - George Walker
Zdieľajte:

"Bol to smutný koniec sezóny, keď sme vypadli z play off proti Edmontonu Oilers. Chcem hrať ďalej. Bolo by pekné mať možnosť niečo vyhrať," uviedol Kempe podľa švédskych médií. V tejto sezóne odohral za Kings 77 zápasov v základnej časti a získal 75 bodov (28+47), v play off pridal 5 duelov a zaznamenal štyri góly a asistenciu. Kempe sa predstaví na štvrtom svetovom šampionáte, v roku 2018 s "troma korunkami" získal zlato.

Prečítajte si aj

Tréner Craig Ramsay.MS 2024: Ramsay oznámil nepríjemnú správu, Hrivík spomínal hluché miesta

"Tre Kronor" by mohol posilniť aj jeho spoluhráč z klubu Viktor Arvidsson. Severania už predtým oznámili niekoľko posíl z NHL, medzi tie najvýraznejšie patria obrancovia Erik Karlsson, Victor Hedman a Rasmus Dahlin či útočníci Joel Eriksson Ek a Lucas Raymond. Švédi budú 21. mája záverečný súper Slovákov v ostravskej B-skupine, v nej sa predtým stretnú aj s USA, Poľskom, Nemeckom, Kazachstanom, Lotyšskom a Francúzskom.

Prečítajte si aj

Slovenský brankár Dávid Hrenák.Skončil v kempe reprezentácie, kufre balí aj v klube: Dlho bez práce by nemal ostať

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Martin Pospíšil.VIDEO MS 2024: Lekár prezradil viac o Martinovi Pospíšilovi. Trénerov čaká telefonát so Slafkovským
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články