Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Otáznik nad Marekom Hrivíkom, Šatan bude kontaktovať hráčov, ktorí vypadnú

BRATISLAVA - Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Hrivíka ešte limituje zranenie. Na utorňajšom zraze privítal tréner Craig Ramsay všetkých 25 nominovaných hráčov.
Kapitán Slovenska Marek Hrivík.
Kapitán Slovenska Marek Hrivík. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Po dvojzápase s Nemeckom opustili káder brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča. Brankár Stanislav Škorvánek nahradil Hrenáka a do reprezentácie sa tešil: "Trochu som si oddýchol a vypustil sklamanie z nevydareného semifinále. Ale je tu nová výzva a dám do toho všetko."

Prečítajte si aj

Asistent trénera Slovenska Ján Pardavý.Pardavý sa stal novým trénerom mužstva, ktoré v tejto sezóne získalo medailu

S Čechmi sa Slováci stretnú 26. apríla o 16.30 v Trenčíne a 27. apríla v Bratislave o 14.00. Ramsayho zverenci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát. Dosiahli v ňom dve víťazstvá proti Švajčiarsku (5:3 a 3:0), s Nemcami zvíťazili 5:4 po predĺžení a prehrali 3:7.

Prečítajte si aj

Brankár Pavel Kantor.Brankár Nových Zámkov skončil v tíme po dvoch sezónach: Upísal sa silnému ligovému konkurentovi

Po dvojzápase s Českom sa slovenskí reprezentanti zídu opäť v utorok v Žiline, kde sa predstavia proti Poľsku. K dispozícii by trénerom mali byť už aj posily z NHL obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. "Po Čechoch budú dva dni voľna a títo piati prídu do Žiliny. Uvidíme, kto bude hrať, ale niektorí by mali nastúpiť," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

Milan Kytnár a Marcel Haščák sa stali majstrami Francúzska.V Slovane nechcení, za hranicami platní: Skúsené slovenské duo oslavuje titul

Realizačný tím ešte sleduje aj finálové série v Česku a na Slovensku. Rovnako aj situáciu v zámorskej AHL, kde hrá niekoľko adeptov na reprezentačný dres. "Hráčov, ktorí vypadnú, budeme kontaktovať. Uvidíme, v akom budú stave, ale niektorí sú pozitívne naladení a ak nebudú mať povinnosti, tak sú otvorení rozprávať sa o príchode do reprezentácie," dodal Šatan.

Prečítajte si aj

Kapitán Žiliny Peter Galamboš.VIDEO Nádherné gesto vo víťaznom opojení: Žilinský kapitán si odpustil bežnú vec

Nominácia Slovenska na sústredenie a dvojzápas proti Česku v Trenčíne a Bratislave (23.-27. apríla 2024):

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (Škoda Plzeň/Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HKM Zvolen), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Prečítajte si aj

Kanadský tréner Craig Ramsay.Talent, rýchlosť, schopnosti: Málokto mu dokáže konkurovať, hodnotí zverenca Ramsay, ktorému pomáha Cehlárik

Útočníci: Jozef Baláž (Dukla Trenčín), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík, Peter Cehlárik (obaja Leksand), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja Litvínov), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Samuel Takáč (Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové), Servác Petrovský (Owen Sound Attack)

Prečítajte si aj

Obranca Dávid Mudrák.Slovenský reprezentant na dva roky opúšťa najvyššiu súťaž

Realizačný tím:

Generálny manažér: Miroslav Šatan
Manažérka: Zuzana Chrenková
Hlavný tréner: Craig Ramsay
Asistent trénera: Peter Frühauf
Asistent trénera: Ján Pardavý
Asistent trénera: Róbert Petrovický
Tréner brankárov: Ján Lašák
Video analytik: Igor Andrejkovič
Kondičný tréner: Ján Kovačič
Lekár: Roman Hunák
Fyzioterapeuti: Vladimír Čavojec, Martin Babják

Program dvojzápasu:

Piatok 26. apríla, 16.30 h: SLOVENSKO - Česko /Trenčín/
Sobota 27. apríla, 14.00 h: SLOVENSKO - Česko /Bratislava/

Prečítajte si aj

Prezident SZĽH Miroslav Šatan.MS 2024: V reprezentácii skončili štyria. Prichádzajú opory z Pekingu i minuloročný objav
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články