Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dúfam, že sme všetci nastavení len na jeden cieľ, vyhlásil tromf Nitry, ktorý chce k domácemu titulu aj vonkajší

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti HK Nitra sú spokojní s priebežným vedením 2:0 na zápasy vo finále play off Tipos extraligy proti Spišskej Novej Vsi. "Corgoni" triumfovali 3:2 a 5:2, ale uvedomujú si, že to ešte nič neznamená. Podľa brankára Libora Kašíka tím urobil len dva kroky a ďalšie dva ich ešte čakajú.
Český brankár Libor Kašík.
Český brankár Libor Kašík. Zdroj: TASR - František Iván
Zdieľajte:

Nitra podobne ako v semifinále s Michalovcami úspešne zvládla oba zápasy na ľade vyššie postaveného tímu. Mužstvo Antonína Stavjaňu v boji o finále už výhodu nepustilo a vyhralo sériu 4:2. Jeho asistent Ivan Švarný to s touto situáciou nechcel porovnávať:

Prečítajte si aj

Kanadský tréner Craig Ramsay.Talent, rýchlosť, schopnosti: Málokto mu dokáže konkurovať, hodnotí zverenca Ramsay, ktorému pomáha Cehlárik

"Play off je iná súťaž a každá chyba môže znamenať prehratý duel. Nepovedal by som, že toto máme zvládnuté. My sme išli z predkola, kde sme si prešli "peklom". Potom sa mužstvo zomklo a ideme ďalej. Chceme pokračovať v poctivej práci. Všetci ťaháme za jeden povraz a budeme sa pokúšať, aby sme nasledujúci zápas vyhrali."

Prečítajte si aj

Slováci po víťazstve nad Nemeckom.MS 2024: Slováci urobia štyri zmeny v kádri. Počítajú s Tatarom, troch mladíkov ale nevyskúšajú

"Corgoni" sa v oboch dueloch mohli spoľahnúť na výkony brankárov. V prvom Sami Aittokallio zneškodnil 30 striel, no v druhom ho prekonal iba Libor Kašík a pripísal si až 41 úspešných zákrokov. Český brankár si vážil príležitosť: "Človek nechytá finále každý rok, pokiaľ nepôsobí v Třinci. Ak dostanem šancu, chcem podávať vždy čo najlepšie výkony."

Prečítajte si aj

Na snímke asistent trénera Spišskej Novej Vsi Vladimír Záborský.VIDEO Individuálne aj tímovo to bolo priemerné až podpriemerné. Výkon nehodný finále, hneval sa tréner rysov

Kašík si uvedomuje, že ešte nie je o ničom rozhodnuté:

"Hokej je veľmi krásny šport. Stav 2:0 nič neznamená, musíme urobiť štyri kroky. Začali sme dobre a uvidíme ako budeme pokračovať. Musíme hrať naďalej tímovo a dobre sa nachystať na domáce stretnutia. Máme výborných fanúšikov, ale potrebujeme zostať pokorní."

Prečítajte si aj

Slováci sa tešia z výhry.VIDEO Mohol by byť ešte väčší sebec, vraví kouč o jednom z aktuálnych útočníkov

Vrátil sa ešte k druhému zápasu: "Bol veľmi ťažký. Spišská Nová Ves doma počas sezóny veľmi neprehrávala a vedel som, že idem do brány a bude to veľmi náročné. Som šťastný, ako chalani hrali, pretože to bol perfektný výkon."

Prečítajte si aj

Obranca Dávid Mudrák.Slovenský reprezentant na dva roky opúšťa najvyššiu súťaž

Tridsaťdvaročný skúsený Čech, ktorý už má na konte titul v českej extralige so Zlínom (2013/14), verí aj v úspech na Slovensku. "Dúfam, že sme všetci nastavení len na splnenie jedného cieľa. Musíme hrať naďalej takto. Oni majú obrovskú silu v útoku. Nemôžeme nič podceniť," skonštatoval.

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články