Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Finálová séria sľubuje pekné divadlo: Nitra a Spišská Nová Ves sa v play-off stretnú po 22 rokoch

SPIŠSKÁ NOVÁ VES/NITRA - Finále slovenskej hokejovej extraligy prinesie prvýkrát v histórii play off konfrontáciu hráčov Spišskej Novej Vsi a Nitry. Pre Spišiakov pôjde o historické finále, ktorým si vylepšia klubové maximum, ktorým je bronzová medaila zo sezóny 2022/2023. Nitra sa do finále dostala šiestykrát, pričom z doterajších piatich súbojov o titul zvíťazila v jedinom - v roku 2016 proti Banskej Bystrici. V pozícii favorita budú od piatka Spišiaci, ktorí budú mať výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom piatom i siedmom stretnutí.
Hráči SNV postúpili do finále.
Zdroj: TASR - František Iván
Zdieľajte:

Nebude to však prvá vyraďovacia séria týchto tímov. Premiérovú absolvovali v roku 2002, keď vtedy posledný tím 12-člennej extraligovej tabuľky Nitra prehral s víťazom 1. ligy Spišskou Novou Vsou 2:4 na zápasy (1:3, 4:1, 5:6 pp, 1:5, 3:2, 1:7).

Prečítajte si aj

Lackovič v drese Nových Zámkov.So Slovákmi panuje spokojnosť: Pobyt tandemu v zahraničí bude pokračovať

Vzájomné stretnutia zo základnej časti 2023/2024 naznačujú, že by malo ísť o vyrovnanú sériu. Tímy sa stretli štyrikrát a oba dokázali zvíťaziť doma aj vonku. Výsledkom je bodovo aj gólovo vyrovnané skóre 6:6, resp. 10:10. Mužstvá delilo po základnej časti päť priečok tabuľky (3. - 8.) a 11 bodov (87 - 76).

Prečítajte si aj

Hráči Montrealu oslavujú gól.MS 2024: Do Ostravy pricestuje ďalšia veľká hviezda Montrealu Canadiens

Nitra je prvý tím, ktorý sa do extraligového finále dostal po tom, čo si účasť v play off musel vybojovať v predkole. V ňom zverenci Antonína Stavjaňu zdolali Trenčín 3:2 na zápasy (hoci prehrávali 1:2), následne ako prvý tím v histórii súťaže vyradili víťaza základnej časti, keď nad Popradom triumfovali 4:2. Rovnakým výsledkom zdolali aj po základnej časti druhé Michalovce.

Prečítajte si aj

Nikita Kučerov nahneval divákov počas zápasu hviezd NHL.NHL: Kučerov so 100 asistenciami, debut niekdajšieho Trnavčana a dvojičky do play-off

Spišiaci vo štvrťfinále zdolali Banskú Bystricu 4:0 na zápasy a následne si poradili aj s obhajcom titulu Košicami, ktoré vyradili po výsledku 4:3 na zápasy. V oboch sériách si udržali stopercentnú bilanciu na domácom ľade, ktorý je pre nich dlhodobo veľká výhoda. V dlhodobej časti získali pred vlastnými divákmi 56 bodov - najviac z celej súťaže. Nitra sa v tabuľke domácich zápasov umiestnila až na 10. mieste s 39 bodmi. Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa stali desiatym tímom v histórii extraligy, ktorý si zahrá finále. V ich kádri figuruje sedem hráčov s nitrianskou minulosťou - kapitán tímu Branislav Rapáč, Juraj Majdan, Kale Kerbashian, Dalibor Bortňák, Oleksij Myklucha, Michael Drábek a Žigmund Zöld.

Prečítajte si aj

Tréner SR 20 Ivan Feneš.v r.Turnaj piatich krajín v Poprade: Slováci po sľubnom začiatku neudržali krok s Čechmi

Súboj o titul so Spišiakmi sa pre Nitru začne presne 10 rokov od jej prvej účasti vo finále. V súboji o zlato v play off 2014 podľahla Košiciam 3:4. Odvtedy figurovala v šiestich finálových sériách, pričom viac za toto obdobie nemal žiadny extraligista. Pre Spišiakov je prebiehajúca sezóna iba tretia po návrate do extraligy v roku 2021 a stanú sa jediným tímom, ktorý získa medailu v rokoch 2023 aj 2024.

Prečítajte si aj

Slafkovský strieľa pekný gól.MS 2024: Montreal Canadiens rozhodol o účasti Juraja Slafkovského na šampionáte

Vzájomné zápasy v sezóne z pohľadu Spišskej Novej Vsi: 3:2, 2:3 (v), 2:4, 3:1 (v)

Spišská Nová Ves - Nitra v play off: tímy sa doteraz nestretli


Kompletný program finálovej série (na štyri víťazné zápasy):
1. zápas, piatok 19. apríla: Spišská Nová Ves - Nitra /18.00/
2. zápas, sobota 20. apríla: Spišská Nová Ves - Nitra /18.00/
3. zápas, utorok 23. apríla: Nitra - Spišská Nová Ves /18.00/
4. zápas, streda 24. apríla: Nitra - Spišská Nová Ves /18.00/
prípadný 5. zápas, piatok 26. apríla: Spišská Nová Ves - Nitra /18.00/
prípadný 6. zápas, nedeľa 28. apríla: Nitra - Spišská Nová Ves /18.00/
prípadný 7. zápas, utorok 30. apríla: Spišská Nová Ves - Nitra /18.00/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články