Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U18 2024 ženy: Slovenky sa chystajú na šampionát. Očarí Lopušanová opäť svet?

BRATISLAVA - Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov v závere tohto týždňa odštartuje účinkovanie na svetovom šampionáte vo švajčiarskom Zugu. V nedeľu napoludnie nastúpi družstvo trénerky Gabriely Sabolovej proti rovesníčkam z USA. Ešte pred cestou do dejiska šampionátu absolvuje od utorka do štvrtka záverečný tréningový kemp v Bratislave.
Lopušanová na hokejbale za Slovensko.
Zdroj: TASR - Michal Runák
Zdieľajte:

Mladé Slovenky majú naplánovaný zraz na Zimnom štadióne Vlada Dzurillu v Ružinove v utorok do 16.00. Vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta figuruje 22 hokejistiek. Väčšina dievčat pôsobí v domácej ženskej súťaži, ale v kádri sa nachádzajú aj hráčky so skúsenosťami z nadnárodnej EWHL a štyri legionárky. Posilami zo Severnej Ameriky sú útočníčky Nela Lopušanová s Michaelou Sophiou Paulínyovou a brankárka Lívia Debnárová. Defenzívu vystužila Alexandra Mateičková z fínskej ligy. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Július Hudáček v drese SVK.Július Hudáček podpísal nový kontrakt, zahrá si s ikonou českého hokeja

Majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov vo Švajčiarsku sa začnú v sobotu 6. januára. Slovenky odohrajú prvý zápas v základnej B-skupine v nedeľu o 12.00 SEČ proti favorizovaným Američankám. V pondelok o 16.00 vyzvú Švédky a v stredu o 16.00 si zmerajú sily so Švajčiarkami. Všetky tímy majú istotu účasti vo štvrťfinále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 11. januára.

Prečítajte si aj

Hráči HC 19 Humenné majú nového trénera z Česka.Humenné potvrdilo príchod ďalšieho legionára do tímu


Nominácia SR 18 ženy na záverečnú prípravu v Bratislave a MS vo Švajčiarsku (2. - 15. 1.):
Michaela Feníková (HC Slovan Bratislava), Liana Tomaštíková (HC Slovan Bratislava), Bianka Kostková (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Hana Krákorová (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Soňa Kubaniová (do 4. 1.) (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Lenka Karkošková (HC Slovan Bratislava/MMHK Nitra), Ema Tóthová (HC ŠKP Bratislava/HK Lokomotíva Nové Zámky), Lilien Beňáková (HK Brezno/ŽHK Poprad), Bianka Masláková (MHK Dolný Kubín/ŽHKm Zvolen), Nela Tischlerová (HC Košice/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Kristína Taricsová (HK Lokomotíva Nové Zámky/HC Spišská Nová Ves), Lívia Nogová (MHK-Martin/MHK Dolný Kubín), Sandra Halušková (MHK-Martin/HK Spartak Dubnica), Mariana Sumegová (ŽHK Poprad), Tatiana Blichová (HC Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Ema Lacková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC Prešov), Alica Juríková (HC Topoľčany), Nikola Komlošová (MŠKM Trebišov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Gabriela Lačná (HC Bulls Vranov/ŽHK Michalovce), Alexandra Mateičková (RoKi Rovaniemi/Fín.), Michaela Sophia Paulínyová (Ontario Hockey Academy/Kan.), Nela Lopušanová (Bishop Kearney/USA), Lívia Debnárová (Winchendon School/USA)

Prečítajte si aj

Belluš si kryje puk pri mantienli.V Poprade panuje početná maródka: Na výpomoc prichádza osvedčené meno

Program Sloveniek na MS 18 vo Švajčiarsku
nedeľa 7. januára:
12.00 USA - SLOVENSKO

pondelok 8. januára:
16.00 SLOVENSKO - Švédsko

streda 10. januára:
16.00 Švajčiarsko - SLOVENSKO

štvrtok 11. januára:
štvrťfinále (10.00, 13.30, 17.00 alebo 20.30)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články